UPDATE// Pană de oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Cele trei persoane care au murit erau femei/ SURSE: Instalarea ventilatoarelor de oxigen a fost făcută de DSU

UPDATE// Pană de oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Cele trei persoane care au murit erau femei/ SURSE: Instalarea ventilatoarelor de oxigen a fost făcută de DSU

UPDATE: 12 aprilie, ora 22:30//Instalarea ventilatoarelor care furnizau oxigen pentru pacienția fost făcutăde DSU, căși contractul cu firma care făcea întreținerea, potrivit surselor B1 TV. Numele firmei care se ocupa de ventilatoare este Medist.

Medicul de la DSU care se ocupă de partea tehnică nu a fost niciodată la Victor Babeș, iar toate indicațiile au fost date prin videocall.
Singurul lucru care a fost modificat a fost instalația electrică exterioară.

UPDATE: 12 aprilie, ora 21:20//Cele trei persoane decedate în unitatea mobilă în urma defecțiunii sunt femei, potrivit informațiilor oferite de Tudor Mușat, în emisiunea Actualitatea, de pe B1 TV.

UPDATE: 12 aprilie, ora 21:00// Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 17.00, potrivit surselor B1 TV. Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă a semnalat intrarea în avarie concomitent a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnica a spitalului că acesta prezenta o alama de supratensiune, respectiv presiune de peste 6 bari, limita maximă admisă. În urma verificării, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentatulfirmeidistribuitoare a ventilatoare a refuzat intrare în unitatea, deșii-a fost oferit echipat de protecțieîmpotrivaCOVID0-19 și a părăsit incinta spitalului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

—ȘTIRE INIȚIALĂ—

Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală, luni seară.Trei persoane au decedat după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

Opt pacienți cu Covid-19 erau internați în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale.

Unitatea mobilă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață, pentru că nu mai existau locuriîn spitale. În acest moment nu se știe dacă defecțiunea tehnică a fost provocatăde o întreruperea alimentarii cu curent electric sau oxigen.Urmează ca aceste informații să fie confirmate printr-un comunicat oficial din partea Ministerului Sănătății.

Criminaliștiiurmează să stabilească cu exactitate circumstanțele producerii incidentului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Urmăriți B1TV.ro și pe