Parchetul General a publicat rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”

Parchetul General a publicat rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”
Revoluția Română din 1989. Cadru din CC, sediul actualului Minister de Interne

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat, marţi, pe pagina de internet a instituţiei, rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”, primul volum poate fi citit aici.

Volumul 1 al rechizitoriului are 345 de pagini

Documentul de 345 de pagini detaliază faptele săvârșite ”în contextul Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi a circumstanţelor care au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a multor persoane, vătămări psihice grave, pe întregul teritoriu al României”.

În acest dosar, fostul președinte Ion Iliescu este ”cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii”.

Pentru aceleași infracțiuni sunt cercetați fostul viceprim-ministru la acea dată Gelu Voican Voiculescu și comandantul de atunci al Aviației Militare, generalul în rezervă Iosif Rus.

”Revoluţia română din decembrie 1989 reprezintă un moment de maximă importanţă pentru istoria naţională. Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate şi părţi civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conţinutul rechizitoriului, precum şi interesul public faţă de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a informat Parchetul General, pe pagina sa de Facebook.

Pe 3 august 2022, Dosarul Revoluției a fost trimis din nou în instanță de procurorii militari.

Ion Iliescu este acuzat că în perioada 22-30 decembrie 1989, în mod repetat ar fi indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului.

Urmăriți B1TV.ro și pe