Pentru că spațiul dintre benzi nu era asigurat iar DN1 nu a fost oprit la timp, un român sufletist a murit în timp ce încerca să salveze alți șoferi

Pentru că spațiul dintre benzi nu era asigurat iar DN1 nu a fost oprit la timp, un român sufletist a murit în timp ce încerca să salveze alți șoferi
Sursa foto: ISU Prahova

În tragedia de pe autostrada A1, din județul Sibiu, și-a pierdut viața un român curajos și sufletist; în total, șase vehicule au fost prinse în carambolul provocat de gheața de pe șosea în dreptul viaductului Tălmăcel, de pe Autostrada A1, în zona localității Tălmaciu.

La locul accidentului, mașinile au alunecat precum săniile pe derdeluș: drumul era acoperit de polei în urma unei ploi înghețate.

Bărbatul de 48 de ani, familist, tatăl unei fete…

Marius nu a putut asista indiferent riscurile la care erau expuși alți oameni implicați într-un carambol: a coborât de la volan ca să ajute. Cu prețul vieții sale după ce avea să urmeze…

Într-un moment când încerca să îi ajute pe ceilalți participanți la trafic răniți dar și să îi averttizeze pe cei care veneau ca să încetinească sau să evite zona periculoasă, s-a ferit de un Mercedes ce se deplasa cu viteză; fără să bănuiască că este în zona unui viaduct fără nicio măsură de protecție între sensurile de mers, a sărit peste parapetul protecţie de pe marginea drumului.

S-a prăbuşit în gol de la o înălţime de cel puţin 25 de metri

„Prietenul meu a luat geaca luminantă să oprim maşinile, să meargă încet. Într-adevăr, a venit TIR-ul, a venit celălalt cu Mercedesul, a depăşit, a acelerat, avea 100 şi ceva la oră. Zic, vezi că ăla intră în noi! Şi a fugit în partea cealaltă. Din momentul în care s-a auzit bubuitura, el a dispărut. Am început să-l strig pe nume. Nimic, nimic!”, a povestit prietenul lui Marius, citat de observatornes.ro.

Cei doi mergeau, duminică seara, spre casă, în Vâlcea, cu dubă de marfă în care transportau găini.

Mesaje de condoleanțe

„Când o ființă apropiată nouă pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seamă cu durere în suflet că suntem niște bieți muritori! Dumnezeu sa te aibă în pace unchi și prieten drag drum lin spre cer”, “offf Mane nu pot sa cred ca nu mai esti”, “Dumnezeu să-l odihnească , condoleanțe familiei!”, “D-zeu să-l odihnească în pace, condoleanțe”, “Dumnezeu să-l odihnească în pace! Un om de nota 10!!!Condoleanţe”, “Dumnezeu sa te ierte unchiule, ne-ai lasat un gol in suflet ai plecat prea devreme de langa noi Dumnezeu te-a vrut langa el”, “Dumnezeu sa te ierte ai fost un om bun nu trebuia să pleci în cer de acuma erai tânăr prietene”, „Dumnezeu sa te ierte, Marius! Ne-ai lasat un gol imens ..condoleante familiei” – sunt doar câteva dintre mesajele de durere postate de cunoscuții lui Marius, conform sursei citate.

Singura metodă de prevenire a accidentelor: reducerea vitezei sau închiderea totală a circulației în cazul ploii înghețate

De-abia după carabol, traficul a fost închis mai multe ore.

„Ploaia înghețată este un fel de polei agravat să spunem așa. I se mai spune şi gheaţa neagră pentru că nu se vede pe asfalt. Pare un asfalt ud, dar de fapt are o pojghiţă de gheață deasupra.

Am dat cu sare, am dat cu clorură de calciu, orice dăm pe șosea imediat vine ploaia peste și acoperă orice fel de material antiderapant” – a declarat, la ProTV, Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)