Pericol de explozie pe autostrada A1. O autocisternă cu benzină s-a răsturnat

Pericol de explozie pe autostrada A1. O autocisternă cu benzină s-a răsturnat
Sursa Foto: ISU Argeș

Un grav accident a avut loc pe Autostrada A1, în apropiere de Pitești. O autocisternă încărcată cu carburant s-a răsturnat, joi, la ieşirea de pe autostrada A 1. Pmpoerii au izolat zonadin cauza riscului de explozie, informează Agerpres.

Joi dimineață, dispeceratul pentruSituaţii de UrgenţăArgeş al județului aferent a fost alertat de un apel cu privire la un accident rutier.

Potrivit primelor informații, șoferul ar fi pierdut controlul volanului în curbă. În prezent, autovehiculul este răsturnat pe-o parte, pe șosea.

Sunt scurgeri de benzină, pompierii încercând să oprească împrăștierea combustibilului pe carosabil.

”Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, sunt la faţa locului pentru redirecţionarea traficului, care a fost blocat total pentru asigurarea unei zone de protecţie, în vederea intervenţiei echipajelor specializate”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Pericol de explozie pe A1

În zonă, există pericol de explozie din cauza liniei de înaltă tensiune aflate în apropierea cisternei, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

La fața locului s-a deplasato altă cisternă, fiind luată în calcul varianta transferării combustibilului, pentru a evita ca benzina să ajungă la linia de înaltă tensiune și astfel să se producă o explozie.

În urma evenimentului, șoferul cisterneirăsturnate a suferit un atac de panică. De asemenea, acesta s-a ales cuescoriaţii la nivelul mâinilor.Bărbatul are 48 de ani.

Pompierii antrenați special au intervenit cu două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD,transmit reprezentanții ISU Argeș.

Cozi kilometrice pe DN 7

Politiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală Bascov au intervenit pentru redirecționarea traficului, care a fost blocat total pentru asigurarea unei zone de protecție, în vederea intervenției echipajelor specializate.

Din cauza stratului mare de combustibil de pe carosabil, traficul în zonă a fost suspendat. Astfel,s-au format cozi kilometrice de mașini pe ambele sensuri de deplasare.

Traficul rutier este oprit în zonă, circulația fiind deviată pe la nodurile rutiere de la kilometrii 106 și 105.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN7 – ieșire de pe A1, intrare în comunaBascov (str. Serelor), județul Argeș, sensul către Râmnicu Vâlcea, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare, circulația fiind deviată pe la nodurile rutiere de la kilometrii 106 și 115.”, au transmis autoritățile.

Cel mai probabil, accidentul s-a petrecut pe fondul vitezei.

Autocamionul cu remorcă tip cisternăeste încărcatcu aproximativ 33 de tone de combustibil, 20 de tone de benzină și 13 de motorină.

Urmăriți B1TV.ro și pe