Pericol de înec în sudul litoralului din cauza curenților înșelători: Salvamarii au arborat steagul roșu în mai multe stațiuni

Pericol de înec în sudul litoralului din cauza curenților înșelători:  Salvamarii au arborat steagul roșu în mai multe stațiuni
Foto: Inquam Photos / George Călin

În majoritatea staţiunilor a fost arborat steagul roşu, semn că marea este foarte agitată, iar cei care se aventurează riscă o tragedie.

Steag roșu arborat pe litoral

Salvamarii au arborat, joi, steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului, începând de la Eforie Nord până în Vama Veche.

Potrivit salvamarilor, steagul roșu a fost arborat în jurul orei 11:00, iar acest lucru înseamnă că scăldatul este strict interzis. Vântul suflă destul tare, valurile nu sunt foarte mari, dar curenții sunt destul de puternici, potrivit stirileprotv.ro.

Sunt foarte mulți turiști care ignoră avertismentul salvamarilor. În Eforie Nord și Sud, de la Olimp până la Mangalia, dar și în Vama Veche a fost arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis, însă sute de turiști au decis să ignore pericolul.

Salvamarii duc lupte de convingere cu turiștii

Sunt adevărate lupte între salvamari și turiști, salvamarii încearcă să le explice oamenilor că este periculos să intre în apa mării din cauza curenților puternici și înșelători.

De cele mai multe ori, turiștii se ceartă cu salvamarii și se aruncă în valuri, spunând că știu să înoate.

Urmăriți B1TV.ro și pe