Peste 100 de tone de gunoaie au fost oprite la graniță / În primele 5 luni din 2021 au fost blocate la intrarea în România 2.200 de tone de deșeuri (VIDEO)

Peste 100 de tone de gunoaie au fost oprite la graniță / În primele 5 luni din 2021 au fost blocate la intrarea în România 2.200 de tone de deșeuri (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

Munți de gunoaie continuă să vină din Europa în România. Potrivit ultimelor informații transmise de Poliția de Frontieră, șase TIR-uri cu peste 100 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand.

Tone de deșeuri oprite, iar, la granița României

Conform documentelor de însoțire a mărfii, cele șase TIR-uri, conduse de cetăţeni români, transportau textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Polițiștii de frontieră nu s-au lăsat convinși de hârtiile prezentate de șoferi și au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor, s-a constatat că TIR-urile erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, și nicidecum produse second hand destinate comercializării.

Și în Satu Mare, poliţiştii de frontieră de la Petea au oprit, vinerea trecută, intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de kilograme de deșeuri, constând în haine second hand, pentru care, de asemenea, șoferii nu au putut prezenta documente.
Articolele proveneau de la diferite societăți comerciale din Austria și Olanda, pentru firme din România și erau într-o stare avansată de degradare, fiind, de fapt, deşeuri.

La fel s-a întâmplat și la Nădlac 2, unde au fost oprite opt TIR-uri cu 130 de tone de deșeuri, ce proveneau de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

În total, în primele cinci luni ale anului au fost blocate la intrarea în România aproximativ 2.200 de tone de deșeuri.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)