Peste 100 de tone de gunoaie au fost oprite la graniță / În primele 5 luni din 2021 au fost blocate la intrarea în România 2.200 de tone de deșeuri (VIDEO)

Peste 100 de tone de gunoaie au fost oprite la graniță / În primele 5 luni din 2021 au fost blocate la intrarea în România 2.200 de tone de deșeuri (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

Munți de gunoaie continuă să vină din Europa în România. Potrivit ultimelor informații transmise de Poliția de Frontieră, șase TIR-uri cu peste 100 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand.

Tone de deșeuri oprite, iar, la granița României

Conform documentelor de însoțire a mărfii, cele șase TIR-uri, conduse de cetăţeni români, transportau textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Polițiștii de frontieră nu s-au lăsat convinși de hârtiile prezentate de șoferi și au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor, s-a constatat că TIR-urile erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, și nicidecum produse second hand destinate comercializării.

Și în Satu Mare, poliţiştii de frontieră de la Petea au oprit, vinerea trecută, intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de kilograme de deșeuri, constând în haine second hand, pentru care, de asemenea, șoferii nu au putut prezenta documente.
Articolele proveneau de la diferite societăți comerciale din Austria și Olanda, pentru firme din România și erau într-o stare avansată de degradare, fiind, de fapt, deşeuri.

La fel s-a întâmplat și la Nădlac 2, unde au fost oprite opt TIR-uri cu 130 de tone de deșeuri, ce proveneau de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

În total, în primele cinci luni ale anului au fost blocate la intrarea în România aproximativ 2.200 de tone de deșeuri.

Ultima oră
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)