Peste 60 de cetățeni europeni blocați în Maroc, ajutați de România să se întoarcă acasă. „Mulțumesc foarte mult României pentru că ne-a salvat!”

Peste 60 de cetățeni europeni blocați în Maroc, ajutați de România să se întoarcă acasă. „Mulțumesc foarte mult României pentru că ne-a salvat!”
Foto: TAROM / Facebook

Românii care au rămas blocați în Maroc, după ce țara a suspendat zborurile comerciale de teama Omicron, noua variantă de coronavirus, au ajuns acasă cu o cursă specială a TAROM. La bord s-au aflat 122 de români și 62 de cetățeni europeni. Unii dintre aceștia din urmă au ținut să mulțumească României pentru că i-a ajutat să plece din Maroc.

Străini, ajutați de România să plece din Maroc după suspendarea zborurilor

„M-am simțit foarte bine că sunt româncă pentru că alți cetățeni de alte naționalități au rămas blocați în Maroc și au trebuit să-și facă rost de zboruri pe cont propriu”, a susținut o femeie, la revenirea din Maroc în România.

„Mulțumesc foarte mult României pentru că ne-a salvat din Maroc, după ce granițele au fost închise. Mulțumesc foarte mult! Noi suntem din Grecia și lucrăm în Spania”, a spus o tânără.

Iar o altă femeie din Polonia a susținut că „zborul a fost perfect, serviciile au fost foarte bune”.

122 de români, aduși din Maroc cu o cursă specială a TAROM

Joi, Ministerul de Externe a anunțat că 122 de români și 62 de cetățeni europeni sunt ajutați să plece din Maroc, după ce această țară a suspendat zborurile comerciale. Aeronava TAROM a aterizat la București joi seară.

MAE a precizat încă de atunci că nicio persoană nu are simptome de infectare cu coronavirus. Chiar și așa, toate au fost testate și li s-a recomandat să rămână în izolare până primesc rezultatele.

Românii care încă se mai află în Maroc sunt sfătuiți să se adreseze ambasadei, TAROM fiind pregătită oricând pentru un nou zbor.