Petre Daea: La legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau

Petre Daea: La legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau
Foto: Guvernul României / Facebook

Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat că oricât ar costa legumele, el dă banii pentru că respectă munca oamenilor, mai ales în condițiile extrem de dificile de acum. El a precizat că fermierii chiar au scăzut prețurile, în ciuda dificultăților cu care se confruntă.

Daea, despre prețul legumelor

Potrivit News.ro, întrebat, joi, într-o conferință cum i se par prețurile legumelor, ministrul a răspuns: „Eu la legume am un preţ al respectului. Petre Daea se opreşte acolo unde vine un legumicultor şi se duce la el. Îi spun, nu alege, că ştiu cum se fac, cu câtă greutate. Cât îmi cere, atât îi dau. Ştiţi de ce? Pentru că e o muncă extraordinară, pentru că este extraordinară munca lui, efortul lui şi ca să faci legume mai ales în condiţiile acestea este extraordinar de greu şi din acest punct de vedere spun că preţul respectului faţă de muncă lui şi ei sunt respectuoşi faţă de consumatori. Am văzut peste tot cum scad preţurile, a fost 4 lei l-a tăiat şi a lăsat 3,5 lei”.

Petre Daea a mai susținut că a văzut datele de la Institutul Național de Statistică (INS), dar cunoaște și situația din teren, pentru că a mers personal în multe locuri: „Am mai dormit şi în maşină, în câmpuri, între oraşe, cu domnul director, că nu ne ajungea ziua – unde am intrat şi din datele pe care le avem, avem legume”.

Avem legume, avem și grâu, dar prețurile tot cresc

La debutul ședinței de guvern de miercuri, ministrul Agirculturii a declarat că România are și grâu atât să-și acopere consumul intern, cât și pentru export.

„România are capacitatea să recolteze întreaga suprafață de grâu în șapte zile. Fermierii au o dotare foarte bună, sunt culturi bune. Sigur că schimbările climatice dau și un alt mod de gândire. Avem producții care ne asigură necesarul de consum. Per total noi avem întreaga capacitate pentru țară, cât și pentru transport extern”, a spus Daea.

Totuși, pâinea tot se va scumpi deoarece, a explicat el, recolta e mai costisitoare pentru fermieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:21 - Explozie uriașă la o moschee din capitala afgană, Kabul: Cel puțin 20 de persoane au murit
22:17 - Surse: PSD vrea ca UDMR să rămână la guvernare / Președintele Iohannis, tot mai irelevant, a cerut degeaba ca liderii maghiari să prezinte clarificări publice față de declarațiile lui Viktor Orban
21:51 - Nepotul lui Gheorghe Turda s-a căsătorit. Marele eveniment s-a petrecut în Maramureș și a avut peste 700 de invitați
21:48 - Nadia Comăneci, dezvăluiri neașteptate despre David Popovici: „Aștept să ne revedem curând”
21:37 - Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern
21:08 - Herson: Atac fulgerător realizat de ucraineni. Forțele armate au reușit să distrugă o bază militară rusă
21:08 - Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut
20:52 - Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)
20:40 - Cătălin Botezatu, pentru prima oară în Vama Veche! Cu ce impresii a rămas vedeta: „Parcă nu ești în Romania”
20:32 - Mihai Bendeac a devenit tată? Dezvăluiri surprinzătoare: „Mi-a dat o fotografie, o ecografie și cu mâna ei cu perfuzia”