Plângere penală împotriva Laurei Kovesi: ”A instigat la întocmirea unor dosare!” (VIDEO)

Plângere penală împotriva Laurei Kovesi: ”A instigat la întocmirea unor dosare!” (VIDEO)
Foto:national.ro

O nouă lovitură pentru șefa DNA. Ingrid Mocanu face plângere penală împotriva lui Kovesi în urma înregistrărilor apărute în urmă cu două zile, informează B1 TV. Fosta şefă a ANRP spune că şi ea a fost în acestă situaţie, numele său fiind într-un dosar cu prejudiciu. Ingrind Mocanu spune că dosarul ei a fost scos de la sertar exact în ziua în care s-au făcut înregistrările cu Laura Codruţa Kovesi.

”În acest moment înregistrările respective sunt suficiente pentru a formula o astfel de plângere penală împotriva șefului DNA, cel care instiga la întocmirea unor dosare cu potențial, le spunea domnia sa, pentru miniștri sau cu potențial. Eu nu am fost ministru, eu eram unul dintre dosarele cu potențial. Dosarele acestea sunt cu prejudicii, se stătuse cu dosarul și s-a ieșit exact în ziua în care s-a făcut acea întâlnire tovărășească”, a declarat Mocanu.

Plângere penală împotriva Laurei Kovesi: ”A instigat la întocmirea unor dosare!”

#DIRECT_ONE_91jq74#

Reacţia fostei şefe a ANRP vine după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care s-ar auzi vocea procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Uncheşelu, ştiţi cu ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea”, ar spune Kovesi, potrivit înregistrării.

Dosarul la care face referire şefa DNA este cel în care sunt urmăriţi penal actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu, pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro. În acea perioadă, Sorin Grindeanu era viceprimar al Timişoarei, post pe care l-a ocupat între iunie 2008 şi decembrie 2012.