”Polițiștii n-au muniție pentru că șeful SAS își duce rudele în poligon pentru trageri cu armament” Acuzaţii grave la adresa conducerii SAS Suceava, după ce un poliţist a fost tăiat cu sabia de un interlop

”Polițiștii n-au muniție pentru că șeful SAS își duce rudele în poligon pentru trageri cu armament” Acuzaţii grave la adresa conducerii SAS Suceava, după ce un poliţist a fost tăiat cu sabia de un interlop
Foto: observator.tv

Conducerea Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava a deveni ținta unor critici extrem de dure, după ce unul dintre polițiștii săi a fost tăiat cu o sabie de un interlop.

Bogdan Bănică, lider de sindicat, susține că polițiștii nu sunt lăsați să se antreneze pe motiv că nu există muniție. Iar muniția nu există pentru că șeful SAS Suceava își aduce în poligonul militar rudele și apropiații, ca să facă trageri cu armament de război. Bănică mai spune că a anunțat ministerul cu privire la această situație, dar până acum nu fost luată nicio măsură.

"Ni se cere să executăm un act polițienesc de calitate. Dar cum am putea executa acest act atâta timp cât colegii de la SAS nu pot efectuat trageri cu armamentul din dotare, întrucât li se spune adesea că nu este muniție. Păi, de unde să fie muniție din moment ce șeful structurii SAS Suceava, comisarul Maciuc Vasile își aduce în poligonul militar civili, rude, cunoscuți pentru a efectua trageri cu armament de război. Am adus la cunoștința ministerului acest aspect, a apărut și în presă un clip în care Maciuc Vasile este filmat cu un civil, în poligonul militar, dar văd că nu s-a luat nicio măsură", a declarat Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul Suceava, citat de observator.tv.

Bănică a mai declarat că au fost cazuri în care polițiștii au fost nevoiți să-și cumpere din banii lor accesorii pentru auto-apărare.

"Facem demersuri pentru dotarea polițiștilor, dar se pare că ori nu se vrea, ori nu cunosc motivele pentru care nu s-a făcut nimic. Au fost promisiuni, dar adevărul este că nu s-a făcut nimic. Câți dintre noi trebuie să mai moară ca să vedem o schimbare? Am văzut pe 1 decembrie șefi ai Poliției, mândri… Adevărul este că instituția e ca un buboi pe cale să explodeze. Pentru paradă se găsește tehnică, dar în rest acționăm cu niște sicrie pe roți", a mai acuzat liderul de sindicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe