Poliţistul a amendat-o şi a lăsat-o fără permis din cauză că şoferiţa vorbea la tefelon. Femeia a scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal şi a câştigat în Instanţă!

Poliţistul a amendat-o şi a lăsat-o fără permis din cauză că şoferiţa vorbea la tefelon. Femeia a scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal şi a câştigat în Instanţă!
Polițiști români, în acțiune / Foto: Facebook: MAI

Un fenomen ciudat, dar, se pare, legal, ia o amploare tot mai mare în România. Şoferi care sunt sancţionaţi de agenţii de la Rutieră în trafic îşi recuperează permisul şi obţin anularea amenzii în Instanţă doar pentru că au scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal.

Cel mai recent asftel de caz s-a întâmplat la Timişoara, unde o şoferiţă ar fi fost observată de un poliţist că vorbea la telefon, la volan, şi că n-ar fi acordat prioritate unui pieton. Pentru aceste eventuale abateri, agentul a amendat-o pe femeie şi i-a suspendat permisul de conducere.

Şoferiţa a scris 4 cuvinte „magice”

Femeia de la volan a contestat procesul-verbal de contravenţie în instanţă, iar în primă fază, la Judecătoria Timişoara, a pierdut. În apelul judecat la Tribunalul Timiş şoferiţa a obţinut anularea sancţiunii, recuperându-şi permisul, pentru că a scris în procesul-verbal:

Nu este nimic real, m-am oprit la trecerea de pietoni şi am acordat prioritate de trecere pietonului care a trecut. Nu vorbeam la telefon”.

Pe scurt, cele 4 cuvinte magice folosite de femeie sunt: „Nu sunt de acord”.

Este adevărat că abaterea săvârşită de petentă a fost constatată la faţa locului personal de agentul de poliţie legal abilitat în acest sens, agentul de poliţie percepând în timp real abaterea săvârşită, prin propriile simţuri (ex propriis sensibus), precum şi faptul că o atare constatare este în esenţă suficientă pentru a crea prezumţia de legalitate a procesului verbal întocmit.

Cu toate acestea, în condiţiile în care apelanta-petentă a dat dovadă de consecvenţă în declaraţii, relatând aceeaşi versiune a evenimentelor încă din momentul sancţionării sale contravenţionale, iar tribunalul apreciază starea de fapt expusă de aceasta ca fiind credibilă, rezultă că în cauză s-a creat cel puţin o îndoială relativ la săvârşirea faptelor reţinute, aşa cum sunt acestea incriminate în normele legale invocate, precum şi la vinovăţia petentei”, se arată în sentinţa definitivă a Tribunalului Timiş, preluată de Adevarul.