Poluare misterioasă în Portul Constanţa, autoritățile dau vina pe nave scufundate acum 30 de ani, pescarii, biologii și scafandrii le contrazic

Poluare misterioasă în Portul Constanţa, autoritățile dau vina pe nave scufundate acum 30 de ani, pescarii, biologii și scafandrii le contrazic
Marea Neagră este plină de pete imense de poluare care au apărut în largul Portului Constanţa, sursă foto: captură YT

Marea Neagră este plină de pete imense de poluare care au apărut în largul Portului Constanţa. Reporterii Observator au descoperit situaţia şi au sesizat autorităţile.

Navele din radă vor fi cercetate de către autorități

În timp ce biologii şi chiar specialiştii de la Apele Române, cred că de vină e una din cele 50 de nave care stau la coadă să intre în port, Autoritatea navală vine cu o altă explicaţie. Reziduurile ar proveni de la două vase scufundate în mare, acum 30 de ani.

Și scafandrii cu experiență, care fac des scufundări acolo susțin că este exclus ca cele două epave să fie sursa poluării.

O altă variantă vehiculată de către pescari ar fi cea potrivit căreia vapoarele militare ar fi vinovatele principale pentru poluarea din Marea Neagră. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât, în zona poluată, de-a lungul timpului au fost surprinşi mai mulţi delfini.

Autorităţile române au deschis o anchetă. Atât navele din radă, cât şi cele două epave istorice vor fi cercetate pentru opri extinderea poluării.

Urmăriți B1TV.ro și pe