Ponta l-a convins pe Pricopie: Elevii de la clasa I și a II-a vor învăța după manualele vechi

Ponta l-a convins pe Pricopie: Elevii de la clasa I și a II-a vor învăța după manualele vechi

Ministerul Educației a decis să extindă perioada în care elevii din clasele I-a și a II-a vor utiliza manualele vechi, ministrul Pricopie cerând, joi, inspectoratelor școlară, să completeze urgent stocurile existente.

Decizia ministrului Remus Pricopie vine după ce premierul i-a dat acestuia un ultimatum, miercuri, privind rezolvarea situației manualelor școlare.

„Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane. Pentru ca şcoala românească să poată oferi elevilor acele cunoştinţe, abilităţi şi competenţe necesare unei integrări rapide şi eficiente în viaţa economică, socială şi culturală, este esenţial ca procesul de înnoire şi adaptare la exigenţele europene a manualelor şi a programelor şcolare să continue cu celeritate”, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Mediafax.

Astfel, elevii de la clasa a II-a vor învăța după manualele vechi tot anul, urmând ca elevii de la clasa I-a să le primească pe cele digitale în momentul în care se va termina licitația pentru acestea.

Din anul şcolar 2014-2015, elevii claselor I şi a II-a ar fi urmat să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, însă licitația organizată de MEN a fost contestată de unele edituri. 

Urmăriți B1TV.ro și pe