Portul Constanța, în continuare blocat de criza cerealelor din Ucraina. Fermier: „Se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic, care se dau deoparte” (VIDEO)

Portul Constanța, în continuare blocat de criza cerealelor din Ucraina. Fermier: Se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic, care se dau deoparte (VIDEO)
sura foto: Facebook/ Portul Constanta

Portul Constanța este în continuare blocat de navele ucrainene încărcate cu cereale, a precizat fermierul Ștefan Năstase în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin. Acesta a spus că este un adevărat haos în port unde se face o selecție la sânge a cerealelor ucrainene, pentru a tria marfa modificată genetic, de cea care nu este contaminată:

„În aceste zile sunt cozi uriașe, acolo se realizează o selecție pe baza analizelor de la intrarea în silozuri, se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic care se dau deoparte, produse non-OMG se dau în altă parte, este o întreagă bulibășeală, oamenii stau și așteaptă.

Cele modificate genetic au anumite piețe, America de Sud sau altele unde se pot duce, celelalte, Arabia Saudită, care dau prețul bun, cei care își doresc calitate, chiar și Egiptul care este unul dintre marii importatori și care selectează la sânge loturile de marfă și le respinge chiar din momentul în care sunt receptate, înainte de a fi încărcate în nave sau unele chiar refuzate la destinație”.

Urmăriți B1TV.ro și pe