Portul Constanţa preia din navele ce urmau să ajungă în porturile din Republica Moldova şi Ucraina

Portul Constanţa preia din navele ce urmau să ajungă în porturile din Republica Moldova şi Ucraina
„A Rosa Riva”, prima navă de croazieră care a acostat în portul Constanța. Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Portul Constanţa preia din navele care urmau să ajungă în porturile din Republica Moldova şi Ucraina, pe măsură ce trupele Rusiei își intensifică atacul.

Portul Constanţa preia din navele care ar fi trebuit să ajungă în porturile din Republica Moldova sau Ucraina, însă din cauza conflictului militar din Ucraina navele nu mai au acces în ţările vecine, fiind nevoite să ajungă în porturile locale.

Portul Constanța preia din navele care trebuiau să ajungă în Republica Moldova sau Ucraina. Acestea nu mai aveau acces în țările vegine din cauza conflictului militar pornit în mod nejustificat de Kremlin.

„În aceste zile, deoarece porturile din zona de conflict sunt partial operaţionale, navele încărcate cu mărfuri pentru porturi din Republica Moldova şi Ucraina au solicitat descărcarea acestora în porturile maritime româneşti.“

„Aceste nave sunt încărcate cu containere, mărfuri generale şi alte mărfuri vrac“, a transmis Florin Goidea, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM).

Navele comerciale cu mărfuri pentru porturile afectate de conflict pot solicita descărcarea în portul Constanţa,. Cu toate acestea, solicitarea poate fi acceptată numai în funcţie de necesităţi şi de traseul iniţial.

În prezent, în pofida creşterii solicitărilor, porturile locale rămân operaţionale şi logistica este pregătită să răspundă noilor cerinţe, mai spus Florin Godea.

Urmăriți B1TV.ro și pe