Predeal, orașul cu cea mai mare incidență din România. Lista localităților cu rata de infectare de peste 3 la mie a fost actualizată

Predeal, orașul cu cea mai mare incidență din România. Lista localităților cu rata de infectare de peste 3 la mie a fost actualizată
Sursa foto: Pixabay

GCS a transmis lista cu localitățile din România care au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Astfel, pe teritoriul țării sunt 138 de orașe care au incidența mai mare de 3 la mie și 605 sate și comune a căror rată de infectare a depășit această valoare.

Incidența cazurilor de COVID-19 la nivel național

La nivel național, incidența cazurilor de COVID-19, comunicată de INSP, a ajuns la 4,35 la mia de locuitori. Totodată, în prezent, există 20 de județe care au intrat în scenariul roșu (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Brașov,Cluj, Constanța, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București) și 9 județe în scenariul galben (Argeș, Caraș – Severin, Dâmbovița, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Tulcea, Vâlcea).

Lista orașelor cu incidența mai mare de 3 la mie

GCS a comunicat lista localităților cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori. Astfel că Predeal este orașul cu cea mai mare incidență din țară, de 14,19 la mia de locuitori.

Municipiul Rădăuți (13,35) și Municipiul Cluj – Napoca (12,83) sunt următoarele pe listă. Șapte orașe din România au depășit rata de infectare de 10 la mia de locuitori, în timp la nivelul satelor și comune există 35 de unități administrativ – teritoriale care au incidența de peste 10. Lista completă poate fi consultată aici!

Urmăriți B1TV.ro și pe