Prefectul Alin Stoica, despre situația școlilor din București: Dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci marți vom avea ședința CMBSU

Prefectul Alin Stoica, despre situația școlilor din București: Dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci marți vom avea ședința CMBSU
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că marți va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, pentru o decizie cu privire la situația elevilor din București, dacă se va menține trendul descendent al ratei de infectare în București, unde luni incidența este sub pragul de 1 la mie.

Prefectul Alin Stoica, despre situația școlilordin București

„Referitor la şcoli, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine (marți, n.r.) şedinţa CMBSU, în condiţiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, a explicat prefectul Alin Stoica, luni, potrivit News.ro.

Tot luni, la „Talk B1” cu Irina Petraru, ministrul Educației a declarat că toți elevii din București ar putea merge fizicla școală de miercuri, dacă acest lucru va fi aprobat de CMBSU.

„Azi urmează să semnăm și să se publice în Monitorul Oficial Ordinul comun Ministrul Educației – Ministrul Sănătății, prin carese modificăart. 2 alin 3, articolul prin care se fizează scenariul pentru întreaga săptămână la rata de incidență din vinerea precedentă.Având în vedere multiplele cereri conform cărora câteva zile de școală ar fi foarte importante pentru a stopa pierderile generate de predarea online, am decis să flexibilizăm acest Ordin strict din perspectiva zilei de referință, fără a modifica niciuna din condițiile precedente.Probabil mâine se va face o ședință la CMBSU, iar miecuri decizia acestui Comitet va fi aplicabilăelevilor din clasele V, VII, IX, X, XI. Sub această rezervă, răspunsul e da, dacă CMBSU va aproba acest lucru, miercuri copiii vor putea să meargă la școală”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, care a vorbit și despre pierderile generate de predarea online.