Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat CMBSU. Elevii ar putea reveni la școală de miercuri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat CMBSU. Elevii ar putea reveni la școală de miercuri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că a convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, urmând să se discute despre revenirea tuturor elevilor la școală.

Ședință CMBSU, marți. Elevii ar putea reveni în bănci de miercuri

Asta în contextul în care Ministerul Educației și cel al Sănătății au modificat un Ordin comun, așa încât elevii să poată reveni la ore din ziua imediat următoare celei în care localitățile lor au raportat o rata de infectare cu coronavirus sub pragul de 1 la mie. Bucureștiul e deja în această situație de ieri, iar incidența a continua să scadă. Acum e la 0,89.

De altfel, prefectul Capitalei a punctat că trendul infectărilor e descrescător.

Luni, într-o intervenție pentru B1 TV, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara: „Având în vedere multiplele cereri conform cărora câteva zile de școală ar fi foarte importante pentru a stopa pierderile generate de predarea online, am decis să flexibilizăm acest Ordin strict din perspectiva zilei de referință, fără a modifica niciuna din condițiile precedente. Probabil mâine se va face o ședință la CMBSU, iar miecuri decizia acestui Comitet va fi aplicabilă elevilor din clasele V, VII, IX, X, XI. Sub această rezervă, răspunsul e da, dacă CMBSU va aproba acest lucru, miercuri copiii vor putea să meargă la școală”.

Cîmpeanu a ținut să precizeze, însă, că elevii care prezintă simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau au alte motive întemeiate pot continua cu școala online.