Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)

Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
Alin Stoica, prefectul Capitalei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, susține că în cazul medicilor ar putea fi impusă „cel puțin o recomandare fermă de vaccinare” și că la nivel guvernamental se poartă discuții în acest sens. Restricțiile, a spus el la „Talk B1” cu Aneta Sângeorzan, ar putea fi reintroduse gradual dacă indicele de infectare va crește „și este foarte posibil să existe anumite activități care să rămână deschise doar pentru persoane vaccinate”.

Aproape 5 milioane de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 la nivel național de la debutul campaniei. Dintre acestea, peste 4,84 milioane au fost imunizate în schemă completă, arată datele oferite vineri de CNCAV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, despre vaccinare și eventuale restricții pentru nevaccinați

Întrebat dacă în cazul unei eventuale explozii de cazuri sunt luate în calcul măsuri de genul revenirii la o serie de restricții sau obligării anumitor categorii de persoane să se vaccineze, prefectul Capitalei a declarat: „Sunt discuții în acest sens și, da, susțin astfel de idei, atât măsuri care să permită celor vaccinați să aibă acces la mai multe activități și, evident, restricții pentru cei nevaccinați în așa fel încât aceștia să fie protejați dacă nu doresc să se vaccineze, iar pentru anumite categorii, care sunt fie vulnerabile sau sunt esențiale, să existe o recomandare fermă de vaccinare, cel puțin o recomandare fermă de vaccinare, iar discuțiile se poartă deja în acest sens”.

Referitor la categoriile vizate, el a precizat: „Vorbim despre medici și despre profesori în primul rând. Știu că discuțiile se poartă la nivel guvernamental. Măsura concretă care se va lua va fi anunțată de Guvern probabil în următoarea perioadă”.

Alin Stoica spune că este vorba despre „o ipoteză”.

Întrebat dacă sunt avute în vedere restricții pentru toată lumea sau doar pentru persoanele nevaccinate, prefectul Alin Stoica a afirmat: „Știm că Guvernul deja a anunțat că la momentul actual strategia este de revenire graduală la restricțiile anterioare pe măsură ce indicele de infectare va crește. Vor exista și excepții pentru cei vaccinați, pentru că suntem într-o altă situație decât cea din primăvară, de exemplu, când nu erau foarte multe persoane vaccinate. Acum sunt mai multe persoane vaccinate, vaccinul este disponibil, nu mai suntem în situația în care să avem cozi de așteptare și atunci este foarte posibil să existe anumite activități care să rămână deschise doar pentru persoane vaccinate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe