Premieră în România! Softul care nu le va mai permite elevilor să chiulească

Premieră în România! Softul care nu le va mai permite elevilor să chiulească
Sursa foto: Freepik

Elevii nu vor mai putea obține scutiri medicale ”pe sub mână”, eventual semnate de colegul de bancă. Aceștia nu se vor mai putea ascunde în spatele unor probleme medicale pentru a chiuli, deoarece cabinetele din școli și grădinițe vor avea acces la bazele de date ale medicilor de familie, potrivit Antena3.

Proiectul include și instruirea cadrelor medicale din unitățile de învățământ

Proiectul va fi pus în aplicare, în premieră pentru țara noastră, în Timișoara, unde primăria va digitaliza serviciile de medicină școlară.

Cu alte cuvinte, medicul de familie și medicul de la cabinetul școlar vor construi împreună dosarul medical al fiecărui pacient. Peste 40.000 de mii de copii din școlile și grădinițele din Timișoara vor avea parte de servicii medicale mai bune, grație acestui soft unic la nivel de țară.

23 de medici școlari, care deservesc 98 de grădinițe, școli și licee, vor avea acces la acest soft, scrie observatornews.ro.

Proiectul include și instruirea cadrelor medicale din unitățile de învățământ, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical, cu medici specialiști și medicii de familie, integrarea unei aplicații de mobil pentru acces la fișa generată de interacțiunea dintre medici și pacienți din cabinetele de medicină școlară.

Până acum medicii de familie spun că nu au fost informați despre acest proiect și așteaptă lămuriri de la Primăria Timișoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală