Premierul Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: „Nu te urca la volan dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri”

Premierul Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: „Nu te urca la volan dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri”
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Cu ocazia Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, premierului României a ținut să transmită un mesaj.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru șoferii români

Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe șoferi să nu se urce la volan dacă au băut sau dacă au consumat droguri.

„Susțin tema din acest an a Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, aceea de a ne implica fiecare dintre noi, în calitate de autorități sau de participanți la trafic, într-un efort comun prin care să prevenim pierderea de vieți pe șosele.

Avem obligația de a face acest lucru pentru copiii, tinerii, femeile și bărbații victime ale tragediilor circulației rutiere!

Avem datoria nu doar de a face legi mai aspre, dar mai ales de a preveni astfel de tragedii”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, acesta a ținut să menționeze despre Legea Anastasia, cea care prevede pedepse dure cu închisoarea pentru şoferii care provoacă accidente cu victime după ce au băut sau consumat droguri.

„Vă invit mâine (luni, 20 noiembrie – n.r.), începând cu ora 15:00 să urmăriți dezbaterea ”#LegeaAnastasia. Drumul către viață”. Împreună – stat, mediu privat, ONG-uri, cetățeni – promovând mesajele Legii Anastasia, vom reuși să salvăm viețile celor dragi!

NU te urca la volan dacă nu ai permis, dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri! Alege viața!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor