Preot proxenet, arestat de poliție. Cum își racola clienții. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Am propus legalizarea prestării de servicii sexuale” // EXCLUSIV

Preot proxenet, arestat de poliție. Cum își racola clienții. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Am propus legalizarea prestării de servicii sexuale // EXCLUSIV
Foto: Manu Lombardo (Unsplash.com)

Un caz mai puțin obișnuit a fost depistat de polițiștii din Bacău. Un cetățean cu două ocupații destul de diferite, de preot și de proxenet, a fost reținut pentru 24 de ore. „Peștele” care slujește la o biserică din municipiul Bacău face parte dintr-o rețea complexă de prostituție.

Preotul-proxenet este doar unul dintre cei șase lideri ai grupării. Din această rețea fac parte, în total, cinci bărbați și o femeie. Reprezentantul BOR avea un rol-cheie în ecuație: punea la dispoziție apartamente, în regim hotelier, unde se practica prostituția. Până în prezent, sute de băcăuani au apelat la serviciile escortelor, informează Ziarul de Bacău.

Sute de băcăuani, clienți fideli ai prostituatelor din oraș

Joi au fost efectuate opt percheziții. Au fost capturate sume mari de bani și două arme de foc. Vineri, cei șase vor fi prezentați Parchetului Judecătoriei Bacău, cu propunerea de arestare preventivă.

25 de prostituate au în rețea „peștii”, plasate în 11 locații din Bacău. Anunțurile pentru clienți erau disponibile pentru oricine, pe internet. Fotografii cu fetele și serviciile pe care le ofereau erau publicate pe un cunoscut site de anunțuri.

Aceste lucruri se petrec în fiecare oraș din țară, de zeci de ani în România. Totul este transparent, dar autoritățile închid ochii. Prostituția este în afara legii, dar practicată cu acordul tacit al autorităților, la fel cum se întâmplă și cu videochat-ul.

Prostituția, ilegală, dar prolifică. Reglementarea, respinsă categoric

După Revoluție, în spațiul public s-a pus în repetate rânduri în discuție posibilitatea legalizării prostituției. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a fost unul dintre cei care a venit cu o propunere concretă, la începutul anilor ’90.

Potrivit lui Butoi, toate fetele care se găsesc în anunțuri prin care-și oferă serviciile sexuale au câte un „pește”, dar pentru că activitatea pe care aceste persoane o prestează nu este reglementată, aduce probleme mai grave.

„Toate au ‘pește’. Eu, cu generalul Dabu, încă din 1992, la Congresul Internațional pentru Turism, care s-a desfășurat în România, am propus legalizarea prestării de servicii sexuale, care ar fi fost o lovitură mortală dată peștilor, pentru că în afara cadrului legal care s-ar fi instituit, toți cei care făceau prostituție la colțul străzii, ar fi făcut 20 de ani de pușcărie – așa am propus.

Și atunci, le aveai pe fetele acestea monitorizate, protejate sexual, medical, cu siguranța locului de muncă, prestarea actului sexual ca ocupație, cu pensie și așa mai departe”, a declarat Tudorel Butoi pentru B1TV.ro.

Inițiativa lui Tudorel Butoi a fost respinsă din start, de politicienii de la acea vreme.

„Reacția a fost că noi suntem cu occidentul, cu Olanda, că am făcut prea multe excursii, specializări în străinătate și că la noi, femeia trebuie să stea la cratiță”, a explicat psihologul criminalist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari