Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)

Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
Foto: Pixabay

Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, a explicat că a interveni cu un anunț precum cel făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, înseamnă că „dă peste cap toate programările”. „Avem un coleg care a primit 380 de mesaje pe telefon într-o zi de la pacienți după acest anunț”, a spus ea, marți seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Ce a spus președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, pe B1 TV, despre anunțul lui Alexandru Rafila

Întrebată cât de mare este problema în acest moment, ea a afirmat: „Noi, după cum știți, funcționăm obligatoriu cu programare, conform legii, după un ordin care a fost dat încă de când era ministru (interimar, n.r.) domnul Cseke Attila. Toți medicii de familie funcționează pe bază de programare. Asta înseamnă că noi avem programările făcute deja pe o lună înainte pentru pacienți. A interveni cu un astfel de anunț, care ne aduce dintr-odată la cabinet o mulțime de pacienți, înseamnă că ne dă peste cap toate programările. Eu înțeleg care este problema, dar să știți că despre asta se discută din martie”.

„Era timp suficient pentru pacienți să vină, dar personal, până la acest anunț de ieri, nu am avut niciun pacient care să mă întrebe de pastilele de iod. E adevărat că nici nu era circuitul finalizat (…). Să știți că avem pacienți care ne sună, avem un coleg care a primit 380 de mesaje pe telefon într-o zi de la pacienți după acest anunț (…)”, a adăugat președinta asociației.

„Să știți că au fost discuții între Ministerul Sănătății și colegii noștri din conducerile diverselor asociații și patronate și s-a propus mai demult această soluție digitală, dar a fost o perioadă de pauză din martie până încoace în care nu s-a mai discutat”, a continuat ea.

„S-a apelat la medicii de familie, eu știu de ce. Întotdeauna când e de făcut ceva în teritoriu, unde sunt foarte departe de dus informațiile, se apelează la medici care sunt bine împrăștiați în teritoriu, acesta fiind unul dintre marile avantaje – și aici nu vorbesc în ghilimele, ci realmente – ale sistemului de sănătate din România”, consideră Sandra Alexiu.

„Cu toate că noi ne-am cam împuținat de la 12.000, câți eram în 1999, la 9.700, câți suntem acum, totuși suntem destul de bine împrăștiați și asigurăm asistență medicală până în ultimul cătun, dar asta nu înseamnă că trebuie să împărțim pastile, carduri de sănătate, cartoane pentru nu mai știu ce sau alt fel de taloane”, a mai spus președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)