Previziunile METEO sunt SUMBRE: După CICLONUL POLAR urmează o vară extrem de…

Previziunile METEO sunt SUMBRE: După CICLONUL POLAR urmează o vară extrem de…

Ninsoarea și gerul din martie ar putea fi urmate de o perioada extrem de secetoasă, din cauza iernii târzii și a lipsei de precipitații în prima perioadă a anotimpului rece.

Specialiștii semnalează că pe toate cele 3 luni de iarnă în sudul țării nu au fost manifestări de iarnă, deci nu a fost strat consistent de zăpadă. Dacă începutul iernii a fost marcat de cea mai caldă luna ianuarie din istoria Agenției Naționale de Meteorologie, luna martie a ajuns să fie considerată o luna de iarnă.

“Că le numim schimbări, că le numim modificări, variații climatice, până la urmă mesajul este același: am intrat într-o perioada în care fenomenele severe sunt tot mai frecvente și cu amplitudine tot mai mare”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu, potrivit stirilekanald.ro.

În privința verii, evoluțiile sunt asemănătoare cu situația din anul 2012, când după o iarnă timpurie, au fost înregistrate temperaturi de top. Meteorologii precizează că o astfel de vară va fi ceva normal în a două parte a acestui secol, în condițiile în care modifică structura anotimpurilor.

Tags: