Prima ninsoare pe Transfăgărășan: „A venit iarna!” (VIDEO)

Prima ninsoare pe Transfăgărășan: „A venit iarna! (VIDEO)

A venit iarna pe Transfăgărășan. CNAIR a postat imagini spectaculoase, cu prima ninsoare.

„A VENIT IARNA! Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, transmite DRDP Braşov.

Traficul pe Transfăgărășan, închis

În prezent, traficul este închis pe Transfăgărășan. Circulația este permisă timp de patru luni pe an, pe timpul verii și la începutul primăverii.

Transfăgărășanul, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974. Numit oficial Drumul Național 7C, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa. Britanicii de la Top Gear l-au numit „cel mai tare drum” pe care merită să șofezi.

Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara și traversează axa nord-sud a Munților Făgăraș.

În această săptămână, temperaturile au scăzut drastic. O ușoară încălzire se anunță pentru weekend, începând de vineri. Marți, pentru București se anunță temperaturi de maximum 17 grade Celsius, iar vineri, valorile ar putea depăși 22 de grade Celsius.