Prima zăpadă din acest sezon: A nins în Masivul Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine

Prima zăpadă din acest sezon: A nins în Masivul Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine

Prima ninsoare din acest sezon la munte. În Masivul Bucegi, la peste 2.000 metri altitudine, crestele munţilor au fost acoperite de un strat de zăpadă, iar mercurul termometrelor a scăzut sub zero grade Celsius. Şi în staţiunile de pe Valea Prahovei este frig, iar vântul suflă cu putere. Turitşii care urcă pe  munte sunt sftătuiţi să poarte echipement de iarnă şi haine groase.

Stratul de zăpadă a măsurat pe creste între 5 și 10 centimetri. În staţiuni  localnicii şi turiştii au fost nevoiţi să treacă la hainele de iarnă. Dacă zilele trecute termometrele au arătat  şi 20 de grade celsius,  noaptea trecuta temperaturile cu coborât la minus două grade celsius, iar vântul suflă cu putere.

 Turiştii sunt sfătuiţi  să nu se aventureze pe crestele munţilor fără echipament de iarnă.

Pentru perioada urmatoare, meteorologii anunţă vreme frumoasă la munte.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice