Primăria Urlați a cumpărat coșuri de gunoi la preț de frigidere (FOTO, VIDEO)

Primăria Urlați a cumpărat coșuri de gunoi la preț de frigidere (FOTO, VIDEO)

Primăria oraşului Urlaţi a achiziţionat 70 de coşuri de gunoi la preţul de 1.100 de lei bucata, edilii oraşului fiind acuzaţi că au cheluit banii iresponsabil.

Pentru a se apăra, viceprimarul a dat foc câtorva ziare şi le-a aruncat aprinse în pubelă, despre care se spune că este ignifugă, informează B1 TV.

”Văd că se face un tam – tam prea mare pe preţul acestui coş de gunoi. Noi, pe parcursul anilor precedenţi, am achiziţionat diverse coşuri de gunoi la preţuri diferite şi am constatat că erau vandalizate, şi se dădeau foc, nu rezistau la intemperii, la razele solare, mă rog. Atunci am căutat pe SEAP coşuri de gunoi rezistente la foc, la intemperii, raze ultraviolete, la distrugeri şi, din ofertele avute, asta a fost oferta cea mai avantajoasă. Probabil că preţul este mare, dar ţinând cont că aceste pubele sunt de calitate şi că ar trebui să reziste undeva la cinci, şase, zece ani faţă de celelalte cărora li s-au dat foc aruncând ţigări, poate şi intenţionat. Am avut şi coşuri din metal. S-au distrus şi astea, lovite cu piciorul. Mă rog, ăştia sunt oamenii”, a declarat Lazăr Stan, viceprimarul oraşului Urlaţi.

Decizia acestei achiziţii a venit odată cu primăvara, „vicele” susţinând că a vrut să schimbe puţijn faţada oraşului.

De asemenea, acesta a menţionat că se săturase să vadă în centrul oraşului coşurile de gunoi vandalizate de golanii localităţii sau distruse de intemperii.

Însă, nu mulţi au fost de acord cu părerea viceprimarului, iar Liviu Drăgan, consilier local consideră că primarul nu a cheltuit banii cu chibzuinţă, atâta vreme cât aceeaşi societate de la care au fost achiziţionate pubelele avea la vânzare şi alte coşuri de gunoi cu aceleaşi calităţi dar cu un preţ de zece ori mai mic.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul Oraşului, care nu era în momentul acela la primărie, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de scandalul iscat de consilierul Drăgan, pe Facebook.

În primul rând, vă mulţumim pentru grija Dvs. pentru binele urbei noastre, dar şi a altor cetăţeni în mod direct de costul coşurilor de gunoi (…). Nu ne batem joc de banii publici şi nici de cetăţenii oraşului, dimpotriva, din respect, am ales să cumpăram nişte produse de calitate, direct de la producator, o societate care le fabrică în Cehia, coşurile fiind importate. (…)Cosurile achizitionate şi mult discutate (…) sunt fabricate din polietilenă ce absoarbe impacturile, stabilizată la UV, rezistente la foc şi acte de vandalism. Menţionăm faptul că şi acum 10 ani am mai cumpărat câteva coşuri de gunoi stradale, similare, de la aceeaşi societate şi, tocmai datorită faptului că, în timp, am constatat că acestea s-au dovedit a fi cele mai fiabile dintre toate modelele de coşuri achiziţionate de-a lungul timpului, am decis să le achizitionăm.Si atunci, de ce, Stimate Domnule Consilier, considerati ca orasul nostru nu ar merita ceea ce este mai bun? (…)Stiţi, românul are o vorba: Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine, expresie cu origini în legile comertului: ”, scrie pe pagina de facebook Marian Machitescu, edilul oraşului Urlaţi.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”