Primele imagini cu elicopterul american după ce a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor (GALERIE FOTO)

Foto: INQUAM / Octav Ganea

Un elicopter american a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Pentru moment nu sunt cunoscutele cauzele incidentului și motivele aterizării forțate din Piața Charles de Gaulle.

Manevra de urgență a solicitat o mare atenție din partea piloților, din cauza spațiului restrâns și a aglomerației de pe șosea. Într-un videoclip postat pe Facebook se poate observa momentul în care aparatul de zbor dărâmă doi stâlpi de iluminat.

Elicopterul Black Hawk era în survol alături de alte cinci astfel de aparate, a pierdut din altitudine brusc și a aterizat forțat în rondul de pe bulevardul Aviatorilor.

Până la acest moment, nu se cunosc motivele pentru care pilotul a decis aterizarea de urgență, însă din fericire nu au fost înregistrate victime.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că pagubele au fost doar materiale, fără să se fi înregistrat victime.

Lucian Bode: „S-au înregistrat doar pagume materiale”

„Din informațiile pe care le avem în acest moment sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi care au căzut peste mașinile care erau la acel moment în piață.

Sunt doar câteva mașini avariate, nu sunt victime. Este un lucru foarte important. Noi am securizat zona, se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle. (…) Este o anchetă în derulare la care va participa și specialiști MapN, și proprietarii autovehiculelor avariate”, a explicat Lucian Bode.

Ambasada SUA, primele reacții

Ambasada Statelor Unite la București a oferit prima reacție după ce un elicopter militar a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Capitală.

„Ambasada SUA este conștientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, este mesajul transmis de misiunea diplomatică la București.