Primul cod portocaliu de caniculă din acest an. Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius

Primul cod portocaliu de caniculă din acest an. Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius
Se anunță caniculă în următoarea perioadă. Foto: pixabay.com

În următoarele zile România va fi lovită de caniculă, iar meteorologii avertizează că urmează temperaturi de 38 de grade la umbră, până în 1 iulie.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă în zilele de 29, 30 iunie şi 01 iulie, iar fenomenele vizate sunt reprezentate de val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat. Printre locurile afectate de caniculă se află vestul țării, iar restul regiunilor din țară se află sub cod galben de caniculă.

Urmează temperaturi de  până la 38 de grade Celsius

Astfel că, din 29 până în 1 iulie, valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul şi local în centrul țării, iar temperaturile vor atinge  valorile maxime extreme ale sezonului estival.

Județele vizate de Codul portocaliu sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, conform Administrația Națională de Meteorologie.

Așadar, se vor înregistra adesea valori de 37-38 de grade, și va fi accentuat  disconfortul termic.

ANM transmite că în aceste locuri, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile vor atinge valorile maxime extreme, înregistrate în sezonul estival.  Astfel că, se vor înregistra adesea valori de 37-38 de grade, conform Digi24.ro.

Caniculă în România. Cod portocaliu în 9 județe

Avertismentul transmis de ANM  este valabil pentru zilele de miercuri, joi și vineri. În aceste zile, restul țării se află sub  Cod galben de caniculă.

Meteorologii au emis pentru marți o avertizare de Cod galben, valabilă în județele Satu Mare, Bihur, Arad și Timiș. Temperaturile  vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va fi peste pragul  de 80 de unități.

De asemenea, zonele care nu sunt afectate de cod portocaliu, maximele vor înregistra  33-37 de grade.

În plus, în zonele de câmpie și podiș disconfortul termic va fi ridicat în zonele, iar indicele temperatură-umezeală  va depăși pragul critic de 80 de unități, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)