Probleme din pricina zăpezii: Mai mulți turiști au rămas blocați în munți. Au fost salvaţi după 10 ore (VIDEO)

Probleme din pricina zăpezii: Mai mulți turiști au rămas blocați în munți. Au fost salvaţi după 10 ore (VIDEO)

Odată cu ninsoarea, au apărut şi primele probleme. 10 turişti, cazaţi în Refugiul Bran din Munţii Retezat pentru a-şi petrece minivacanţa, au rămas blocaţi în munţi, informează B1 TV. Au fost salvaţi de ISU după 10 ore. Şi în Alba au fost probleme. Un sat întreg cu 60 de familii a fost rupt de lume, din cauza drumurilor impracticabile.

13 turişti cazaţi în Refugiul Bran, din Munţii Retezat, au fost blocaţi pe munte. Pompierii şi jandarmii hunedoreni au ajuns la ei după zece ore. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, drumul forestier care face legătura între Barajul Gura Apelor şi Poiana Pelegii, în munţii Retezat, a fost acoperit de un strat gros de zăpadă de aproximativ o jumătate de metru, iar deplasarea a fost imposibilă.

Mai mulți turiști au rămas blocați în munți. Au fost salvaţi după 10 ore

#DIRECT_ONE_u2l7y0#

"Pompierii şi jandarmii au acţionat cu motofierăstraie pentru segmentarea copacilor prăbuşiţi şi îndepărtarea lor de pe drum şi cu lopeţi pentru deblocarea autoturismelor din zăpadă. După aproximativ zece ore de acţiune, drumul a fost deszăpezit, iar turiştii au fost aduşi în siguranţă la un drum practicabil şi au putut porni spre casele lor", a transmis ISU Hunedoara.

Turiştii blocaţi pe munte nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Şi în Alba, 60 de familii din satul Borleşti, au fost blocate din cauza troienelor. Au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor 30 de pompieri, muncitori dar şi voluntari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu