Programările la pașapoarte au început să fie scoase la vânzare pe internet. Autoritățile, semnal de alarmă cu privire la pericole

Programările la pașapoarte au început să fie scoase la vânzare pe internet. Autoritățile, semnal de alarmă cu privire la pericole

Cozile la pașapoarte, din România au condus la un nou fenomen de comerț online. Mai exact, programările pe care persoanele au reușit să le obțină au ajuns să fie vândute pe internet.

Totuși, autoritățile trag un semnal de alarmă și le transmit cumpărătorilor online că există riscul să rămână cu banii dați și fără pașaport.

Programările la pașapoarte, vândute pe internet

Cozile la pașapoarte au condus și la astfel de fenomene. Recent, pe un grup online dedicat au fost descoperite mesaje ale unei persoane care întreba dacă dorește cineva să renunțe la programarea pe care o are, iar în schimb ar fi fost dispus chiar să plătească.

Tinerei care a întrebat de o programare în luna martie, pe care ar fi fost și dispusă să o plătească i-ar fi venit o serie de mesaje private, potrivit Antena 3. Totuși, informațiile ar fi ajuns și la autorități, iar acestea trag semnale de alarmă pentru cetățenii interesați să își cumpere programări la pașapoarte de pe internet.

Ce pățesc cetățenii care vând sau cumpără programări la pașapoarte în România

Autoritățile informează că programările sunt nominale, iar astfel de schimburi nu sunt permise. În ziua respectivă va fi primit, pentru realizarea actului, doar titularul.

Cei care decid să cumpere programările acestea de pe internet riscă să rămână cu banii dați și pierduți, iar actul de călătorie nu va fi realizat și nici emis dacă nu sunt ei cei programați în ziua respectivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe