Programul de sărbători al serviciilor care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate. Află când vor fi închise

Programul de sărbători al serviciilor care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate. Află când vor fi închise

Serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate vor avea program normal de lucru cu publicul pe 23 şi 30 decembrie; acestea nu vor funcţiona însă pe 26 decembrie 2022 şi pe 2 ianuarie 2023, declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

„În funcţie de numărul solicitărilor şi de volumul de lucru, în anumite judeţe, programul serviciilor publice comunitare poate suferi modificări, sens în care vă recomandăm să urmăriţi paginile de internet ale serviciului public comunitar din judeţul care vă interesează.

Este important de menţionat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor interesaţi, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări recomandă folosirea serviciului programări online – https://www.drpciv.ro/drpciv-booking „, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Un nou serviciu online pentru facilitarea plăţilor necesare documentelor eliberate

În continuarea eforturilor de digitalizare, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări a lansat, la începutul acestei luni, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare, autorizaţiei de circulaţie provizorie, precum şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare.

Cetăţenii care au nevoie de un nou document de călătorie au posibilitatea de a se programa online folosind platforma https://epasapoarte.ro/ .

De asemenea, după depunerea cererii de eliberare a paşaportului, stadiul acesteia poate fi verificat pe https://epasapoarte.ro/verifica/ .

Românii din diaspora mai pot propune încă la MAE zonele în care să fie organizate consulate itinerante

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă finalizarea procesului de desfăşurare a consulatelor itinerante mobile pentru 2022; până la mijlocul lunii ianuarie 2023, mai pot fi transmise propuneri pentru organizarea acestora în 2023.

Până la jumătatea lunii ianuarie 2023, reprezentanţii comunităţilor româneşti, asociaţiile şi organizaţiile româneşti din străinătate pot transmite astfel de propuneri pentru organizarea unor consulate itinerante (mobile).

Procedura de organizare a consulatelor itinerante a fost lansată în anul 2021. Prin extinderea acestei practici, MAE îşi propune să faciliteze accesul cetăţenilor români din străinătate din comunităţile localizate la mare distanţă sau izolate faţă de sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare la asistenţă şi servicii consulare de calitate, furnizate în condiţii similare cu cele din spaţiile de lucru obişnuite.

Consulatul itinerant presupune deplasarea unei echipe consulare mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească aflată la distanţă faţă de un oficiu consular permanent.

Echipele sunt formate din consuli şi funcţionari consulari şi sunt dotate cu echipamente tehnice necesare preluării şi procesării serviciilor consulare în regim fizic; în cadrul acestora se pot procesa o gamă variată de servicii consulare, precum acte notariale, documente de călătorie şi de stare civilă sau obţinere de acte din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)
16:42 - Amenzi uriașe în urma controalelor ANSVSA din supermarketuri și hipermarketuri. Ce nereguli au găsit inspectorii în magazine
16:21 - IPJ Brăila rămâne în continuare șără șef: Note de 2,66 și 4,81 obținute de cei doi candați la concursul de ocuparea postului
16:04 - Călin Georgescu a recunoscut, într-un final, că a fost la herghelia de la Ciolpani, sâmbătă seara, alături de Horațiu Potra. “Eu am fost acolo pentru că m-au solicitat ei”
15:58 - Reacțiile tricolorilor după ce și-au aflat adversarii din preliminariile CM 2026. Ianis Hagi: „Atât am de zis!”
15:38 - Drulă: Cerem Guvernului Ciolacu să aducă bugetul în Parlament. Deocamdată, cifrele arată rău, de aceea discuțiile pe reforme și pe investiții merg prost