Protest inedit la Ministerul Mediului – Apel pentru introducerea tehnologiei satelitare în combaterea tăierilor ilegale de copaci: „Au loc tragedii pentru că intrăm în casa animalelor și ne batem joc” (VIDEO)

Protest inedit la Ministerul Mediului - Apel pentru introducerea tehnologiei satelitare în combaterea tăierilor ilegale de copaci: „Au loc tragedii pentru că intrăm în casa animalelor și ne batem joc” (VIDEO)
Captură Video - Comunitatea Declic / Facebook

Protest inedit la Ministerul Mediului. Câțiva membri ai comunității Declic s-au deghizat în animale de pădure și i-au cerut ministrului Mediului, Tanczos Barna, să ia mai multe măsuri împotriva tăierilor ilegale de copaci. Antoniu Bumb, coordonator al campaniilor Declic privind pădurile, a explicat, pentru B1 TV, care sunt soluțiile propuse de ONG pentru a limita pe cât posibil aceste ilegalități. Bumb a precizat că au ajuns să protesteze deoarece au venit cu aceste soluții de un an, dar până acum nu au fost ascultați.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Soluții pentru combaterea tăierilor ilegale de lemn, propuse de manifestanții strânși în fața Ministerului Mediului

„E greu să vorbim despre o eradicare a mafiei, dar trebuie să vorbim despre a stopa cât mai mult dintre ilegalități și soluții există și le-am propus Ministerului Mediului de peste un an.

Este vorba despre a apela la tehnologia mileniului III. Haideți să folosim, de exemplu. sisteme de monitorizare video, să le punem la ieșirea din pădure. În momentul în care trece un camion pe acolo, putem să-l vedem, să-l vedem în Inspectorul pădurii, dacă acel lemn e transportat legal sau nu. Haideți să folosim tehnologia satelitară: în momentul în care am avea imagini satelitare de înaltă definiție și am avea un sistem de alerte, am putea ști imediat momentul în care e o schimbare în coronament în zone în care nu sunt permise tăieri.

Cerem asta de peste un an, nu suntem ascultați, așa că am făcut apel la animalele pădurii, care se află alături de noi: iepuri, urși, vulpi, castori. Le-am cerut să vină cu noi, să ceară și ele să le fie protejată casa lor. Pădurea e casa lor. Pădurea e în primul rând a animalelor.

Se întâmplă foarte multe tragedii pentru că intrăm în casa lor și ne batem joc, a declarat Antoniu Bumb, coordonator al campaniilor Declic privind pădurile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1, prezentate de Irina Petraru.

Anterior, reprezentanţii Declic au transmis că se vor întâlni cu ministrul Mediului, căruia îi vor înmâna zecile de mii de semnături ale petiţiilor ”Cerem Guvernului monitorizarea satelitară a tăierilor ilegale” şi ”Cerem sistem de monitorizare video a transporturilor de lemn, accesibil publicului larg”.

Comunitatea Declic a lansat o campanie prin care 55.000 de cetăţeni cer ca paza pădurilor să fie făcută cu ajutorul tehnologiei satelitare şi prin monitorizare video a transporturilor de lemn.