Dezvăluire bombă: Protocolul semnat între Kovesi şi Oprea (FOTO)

Dezvăluire bombă: Protocolul semnat între Kovesi şi Oprea (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protocolul secret semnat între Laura Codruța Kovesi și Gabriel Oprea este de acum public.
Documentul, prezentat duminică seară, la Antena 3, a fost semnat în 2011, pe 4 aprilie, între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Public.

Protocolul a fost încheiat în scopul valorificării eficiente, potrivit competențelor și atribuților prevăzute de lege a informațiilor care vizează securitatea națională în domeniul militar, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite de către personalul Ministerului Apărării Naționale.

La articolul 2 se arată că pentru a se organiza și coordona activitatea de punere în aplicare a prevederilor protocolului, părțile stabilesc următoarele structuri abilitate:
– Pentru Ministerul Apărării Naționale – Direcția generală de informații a apărării – structura centrală cu atribuții și competențe în obținerea, prelucrarea, stocarea și verificarea informațiilor și datelor referitoare la factorii de risc și amenințările interne și externe, militare și nonmilitare, care pot afecta securitatea națională în domeniul militar, coordonarea aplicării miăsurilor contrainformative prin structurile sale specializate.

Protocolul este aprobat de Gabriel Oprea, ministrul de atunci al Apărării și de Laura Codruţa Kovesi, Procurorul General al României, și este semnat la final de directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării împreună cu prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

(Sursa foto: antena3.ro)

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)