Puncte speciale de colectare a măştilor sanitare în Stațiunea Sinaia. Acestea vor fi folosite pentru producția de energie

Puncte speciale de colectare a măştilor sanitare în Stațiunea Sinaia. Acestea vor fi folosite pentru producția de energie
Spania a inclus măștile faciale în lista articolelor pe baza cărora se calculează inflația. Foto: Pixabay

În Stațiunea Sinaia au fost amenajate puncte speciale de colectare a măștilor sanitare. Este prima localitate din România care derulează un astfel de proiect.

Începând de luna aceasta, cutiile de colectare vor fi amplasate în 13 zone din oraș, unde oamenii pot arunca măștile de protecție. Ulterior, acestea vor fi reciclate în cadrul unui proiect derulat de autoritatea locală în împreună cu o organizaţie neguvernamentală şi cu un partener comercial.

Aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare vor fi reciclate

Printre locațiile unde vor fi amenajate cutiile de colectare, se numără Primăria, Muzeul Peleş, Cazinoul Sinaia, Muzeul Ştirbey, dar şi unităţi de învăţământ, precum Colegiul Mihai Cantacuzino.

Cei care au inițiat proiectul estimează că aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare vor fi reciclate.

„Estimăm că aproximativ jumătate de milion de măşti vor putea fi colectate anul acesta în oraşul Sinaia. De altfel, de la începutul campaniei, în martie anul trecut, organizaţia noastră a reuşit să colecteze peste un milion de măşti, care astfel nu au mai devenit o sursă de poluare pentru mediul înconjurător şi un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor”, potrivit unui comunicat al organizaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”.

Măştile sunt valorificate pentru a produce energie

Lestat Monroe, reprezentant al organizaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”, a declarat că acest proiect va contribui la reducerea impactului asupra mediului. Măștile vor fi folosite în producția de energie.

„După colectare, măştile sunt valorificate pentru a produce energie, reducând astfel impactul asupra mediului”, a declarat reprezentantul organizației.

În 2020, cantitatea de măşti de protecţie folosite în lume a crescut de 207 ori faţă de 2019. Opération Mer Propre, un ONG francez care se ocupă, printre altele, cu operaţiuni de curăţenie pe Coasta de Azur, a descoperit pe fundul mării cantităţi industriale de măşti, mănuşi şi sticluţe de plastic pentru dezinfectant de mâini, trăgând şi un semnal de alarmă cu privire la acumularea de astfel de deşeuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe