Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Argeș

Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Argeș

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în județul Argeș, în toate spaţiile publice, exceptaţi de la această regulă fiind copiii mai mici de cinci ani.

Masca devine obligatorie în spațiile publice din Argeș

Decizia intră în vigoare miercuri şi se adaugă altor măsuri care au dus, în câteva săptămâni, la reducerea semnificativă numărului de îmbolnăviri din cauza SARS-CoV-2.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât în şedinţa de luni că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Argeş, în toate spaţiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus” anunţă, Instituția Prefectului Argeş.

În judeţul Argeş, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare încă din 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la 5 ani.

Decizia votată luni se adaugă altor măsuri care au dus, în câteva săptămâni, la reducerea semnificativă numărului de cazuri de COVID-19.

În luna august, judeţul Argeş s-a confruntat cu un val de infectări cu SARS-CoV-2, iar după introducerea mai multor restricţii numărul de cazuri noi a scăzut, ajungându-se ca în ultimele zile judeţul să înregistreze sub 25 de noi cazuri.

Astfel, în ultimele 24 de ore Argeşul a raportat 17 noi diagnostice de COVID-19, cu cinci mai puţine decât în ziua anterioară.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni,2.069 de cazuri noi de COVID-19depistate la nivel național, astfel că totalul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 157.352. Autoritățile au precizat că 118.912 pacienți au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește Vâlcea, bilanțul arată doar 68 de cazuri noi de COVID-19, dar numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 3.134. În schimb, Bistrița-Năsăud și Covasna suntjudețele cu 0 cazuri depistateîn ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.