Radu Țincu: Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020. Vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată

Radu Țincu: Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020. Vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată

Tot mai mulți specialiști în sănătate vorbesc despre pericolul apariției celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, mai ales în contextul răspândirii noilor variante mai contagioase ale virusului. Medicii atrag însă atenția că acest nou val ar putea fi diferit de cele două prin care am trecut până acum, în sensul în care cei mai afectați de infecție ar putea fi tinerii. Asta pentru că persoanele în vârstă și cele din categoriile vulnerabile au fost în mare parte vaccinate până acum.

Avertisment al medicilor: Valul 3 al pandemiei va fi diferit. Populația tânără ar putea fi mult mai afectată

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, spune că se așteaptă la o accelerare a transmiterii virusului în rândul tinerilor, ceea ce nu ar urma să aibă un impact atât de puternic asupra sistemului de terapie intensivă pentru că procentul celor cu forme severe ar trebui să fie mai mic.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. (…)

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat Radu Țincu, la Digi 24.

Beatrice Mahler:La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ

Pe de altă parte, medicul Beatrice Mahler, managerul institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, a semnalat faptul că situația s-a înrăutățit în ultimele zile, în sensul în care a crescut numărul tinerilor spitalizați cu forme grave ale COVID-19.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”,a declarat Beatrice Mahler.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 2.830 de cazuri nou confirmate de COVID-19 la nivel național. Totodată, pe un interval de 24 de ore au fost înregistrate 63 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2. Potrivit bilanțului prezentat astăzi de autorități, în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.006 de pacienți depistați cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari