Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)

Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că problema majoră a spitalelor nu este numărul de pacienți în sine, ci viteza cu care ajung aceștia în unitățile sanitare. „E nevoie de o încetinire a ritmului astfel încât spitalele să poată să îi preia pe cei care au nevoie de terapie intensivă”, a subliniat el, marți, la Știrile B1 TV cu Irina Petraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, pe B1 TV: „Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii”

Rata de infectare din București a ajuns la 5,57, în contextul în care depășirea pragului de 6 presupune introducerea unor noi restricții.

„Din păcate, lucrurile vor continua pentru că, știm foarte bine, deja avem experiență de un an și jumătate în care am văzut că dacă nu se implementează niciun fel de măsuri care să controleze evoluția pandemiei, în mod evident, aceasta va evolua în mod natural. În absența unor măsuri implementate, evoluția va continua. Ceea ce în schimb putem să spunem, ceea ce cred că crește și mai mult această gravitate a acestui fenomen în valul 4, este că implementarea unor măsuri la acest moment va avea nevoie de o perioadă de cel puțin 10-14 zile pentru a deveni eficiente, deci cu siguranță ne vom aștepta ca în perioada următoare, chiar dacă vor fi adoptate anumite măsuri, să continue această creștere a numărului de cazuri, ceea ce va fi extrem de greu de gestionat în spitale și mai ales în secțiile de Terapie Intensivă, care la acest moment în București sunt supraaglomerate”, a declarat Radu Țincu.

Întrebat dacă sunt de ajuns eventualele restricții, având în vedere rata scăzută de acoperire vaccinală, medicul a explicat: „Restricțiile vor tempera evoluția pandemiei. Până la urmă, acest val 4 trebuie să fie încetinit. Problema majoră nu e numărul de pacienți, cifra pacienților care ajung în spital, ci viteza cu care ei ajung în spital. E nevoie de o încetinire a ritmului astfel încât spitalele să poată să îi preia pe cei care au nevoie de terapie intensivă. Cu siguranță, iarăși avem experiența anului trecut, de fiecare dată când au fost implementate măsuri, într-un interval de 10-14 zile, situația a început să revină la normal și să asistăm la o scădere a numărului de cazuri. În același timp, populația este extrem de supărată de introducerea acestor restricții și noi toți suntem supărați, pentru că nu ne dorim acest lucru, dar în același timp am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus comparativ cu țările Uniunii Europene și am ales să sfidăm regulile sanitare. Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii”.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare