Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)

Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, că, în acest moment, începerea școlii de la 13 seotembrie e planificată „în condiții de normalitate, să zicem”. În ultimele zile, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut de mai multe ori că este optimist că școlile se vor redeschide de luna viitoare cu prezența fizică a elevilor în clase.

Raed Arafat, despre noul an școlar în condiții de pandemie

Întrebat dacă întoarcerea elevilor în clase, așa cum își dorește ministrul Cîmpeanu, reprezintă un risc pentru sănătatea publică, Raed Arafat a răspuns: „La acest moment, nu pot să vă răspund decât că da, așa e planificată întoarcerea la școală, în condiții de normalitate, să zicem. Analiza procentelor, cum urcă incidența vor arăta care ar fi riscul și care sunt soluțiile pentru a reduce riscul în școlile respective”.
Arafat a precizat că vor fi discuții pe această temă cu Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și specialiștii din Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat de ce este optimist că școala va începe din 13 septembrie cu prezența fizică a elevilor în clase.

„Am dreptul să-mi manifest acest optimism, optimism bazat pe modul în care s-au respectat regulile în școli, mult mai riguros decât în foarte multe alte medii, mă bazez pe rata de vaccinare în rândul profesorilor, care e mult peste media națională, și pe faptul că înregistrăm o evoluție a vaccinării în rândul elevilor, mă bazez pe faptul că am avut perioade cu prezență fizică în școli în care rata de infectare a fost de zece ori mai mică decât rata de infectare la nivel național – o dovadă că în școli regulile se respectă. Mă bazez pe respectarea regulilor”, a declarat ministrul Educației, pentru B1 TV.

În favoarea predării clasice s-a pronunțat și președintele Klaus Iohannis: „Vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei și toată lumea știe ce măsuri sunt rezonabile ce se poate face și cum se poate gestiona pandemia. Noi am gestionat-o și când nu am avut vaccin și am început școala în format fizic și a fost bine până când valul trei ne-a obligat să trecem în online”.

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)