Raluca Bîrsan, falsul ginecolog care a operat zece ani în Ilfov, dă, în sfârșit, Bacalaureatul

Raluca Bîrsan, falsul ginecolog care a operat zece ani în Ilfov, dă, în sfârșit, Bacalaureatul

Raluca Bîrsan, tânăra care a lucrat un deceniu la Spitalul Județean Ilfov fără ca măcar să aibă Bacalaureatul, s-a înscris anul acesta la examen. Ea susține probele la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din Capitală. Jurnaliștii Libertatea au surprins-o joi, în timp ce ieșea din unitatea de învățământ, după ce a dat proba la Istorie. Ea a negat că dă examenul, deși numele ei apare pe una dintre listele cu repartizarea candidaților pe săli.

Raluca Bîrsan a lucrat ca rezidentla Spitalul Județean Ilfov, deși nu avea nici măcar BAC-ul luat

Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu ca rezidentîn Secția de Ginecologie a Spitalul Județean Ilfov, cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de “voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la Direcția de Sănătate Publică şi fără aviz de la Colegiul Medicilor.

„Raluca Bîrsan a fost mâna a doua în operația pe care mi-a făcut-o doctorița Dragu”, au declarat anul trecut, pentru Libertatea, mai multe femei care au născut la respectiva unitate medicală.

Bîrsan nu avea nici măcar Bacalaureatul luat, dar se pare că a făcut pasul anul acesta, la vârsta de 31 de ani.

Raluca Bîrsan, falsul ginecolog, dă Bacalaureatul

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit că Raluca Bîrsan s-a înscris la Bacalaureat anul acesta și susține probele la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din Capitală.

Ei au surprins-o în timp ce ieșea din unitatea de învățământ, după ce a dat proba la Istorie, și i-au văzut și numele pe lista de repartizare a candidaților pe săli.

Cu toate acestea, ea a negat că ar fi venit să susțină examenul și a spus doar că a așteptat pe cineva. Nu a vrut să discute deloc cu jurnaliștii. S-a urcat singură în mașină și a plecat.

Sursă Foto: Libertatea

Matteo Politi, un alt ”personaj” care a operat în spitalele românești fără să fi dat Bacalaureatul

La fel ca Raluca Bîrsan, și italianul Matteo Politi este vizat de o anchetă penală pentru că și el a operat în spitale românești fără a avea studii sau măcar BAC-ul.

Libertatea a descoperit că acesta a operat la mai multe spitale private din București, inclusiv la reputata clinică Monza. El chiar a fost arestat pe când încerca să fugă din țară.

În luna ianuarie, Matteo Politi a fost trimis în judecată sub acuzația că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private în ciuda faptului că nu avea dreptul să exercite profesia de medic pe teritoriul României. Mai exact, el este judecat pentru comiterea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

Tot în ianuarie, jurnaliștii Digi24 au descoperit în Predeal un programator IT care consulta pacienți și le prescria medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină. El s-a ales cu dosar penal. Deși știau că nu beneficiază de consultanță de la un medic adevărat, unii pacienți nu s-au arătat îngrijorați: „Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”.