Rata şomajului a ajuns în luna iunie la 4,49%, mai mică decât în mai 2012

Rata şomajului a ajuns în luna iunie la 4,49%, mai mică decât în mai 2012
Foto: infobraila.ro

Rata şomajului a ajuns în luna iunie la 4,49%, cu 0,07 % mai mică decât cea din mai 2012 şi cu 0,35% sub cea din luna iunie a anului 2011, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit Mediafax.

Concret, în iunie s-au înregistrat 404.114 de șomeri, cu 5.824 mai puțini faţă de luna anterioară.

Au scăzut atât cotele șomajului masculin, cât și cele ale șomajului feminin. Cel mai mare număr de șomeri au peste 55 de ani (57.920), în timp ce șomerii sub 25 de ani sunt cei mai puțini (43.867).

La nivel teritorial, numărul de şomeri a scăzut în majoritatea judeţelor, cu precădere în Mehedinţi, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Vaslui, Gorj, Buzău  şi Sibiu.

Creşteri ale numărului de şomeri s-au înregistrat în Satu-Mare, Ialomiţa, Teleorman, Ilfov, Vrancea, Suceava  şi Tulcea sau Bucureşti.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)