Război deschis între Ministrul Sănătăţii şi managerul de la ”Sfânta Maria”. Copcă: Am bifat toate criteriile de acreditare / Voiculescu: Problemele sunt aceleași de mulți, mulți ani (VIDEO)

Război deschis între Ministrul Sănătăţii şi managerul de la ”Sfânta Maria”. Copcă: Am bifat toate criteriile de acreditare / Voiculescu: Problemele sunt aceleași de mulți, mulți ani (VIDEO)
Foto: tolo.ro

Războideschis între Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi managerul de la ”Sfânta Maria”, Narcis Copcă! Copcă spune că la unitatea pe care o conduce nu există absolut nicio neregulă, iar centrul de transplant a bifat fiecare criteriu necesar pentru a fi acreditat. Declaraţiile acestuia vin după ce Ministrul Voiculescu a anunțat că există suspiciuni cu privire la modul de autorizare a Spitalului, informează B1 TV.

”Absolut în anonimat, în luna ianuarie am depus un dosar complet de acreditare. Spre stupefacția conducerii ANT, doctorul Zotea a declarat "am căzut în genunchi când am văzut un dosar complet de transplant pulmonar. Nu-mi venea să cred. Nu credeam că trăiesc în România clipa să primesc un astfel de dosar". A urmat o vizită a unui expert care acreditează centre în Europa, un reprezentant din Ministerul Sănătății și, în legislatura guvernului tehnocrat, dosarul a bifat punct cu punct toate criteriile posibile”.

Este răspunsul lui Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, la acuzaţiile Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit cărora unitatea medicală ar fi fost acreditată de Agenţia de Transplant sub presiuni politice.

Război deschis între Ministrul Sănătăţii şi managerul de la ”Sfânta Maria”

#DIRECT_ONE_rhylv8#

Directorul spitalului contestă și ancheta Corpului de Contrul al Ministerului Sănătății.

”La punctul "legalitate și proceduri de transplant", echipa care este obligată să spună tot ce vede nu a văzut și nu are nici măcar un punct de reproșat sau de îndreptat”, a mai precizat Copcă.

LA eMAG, SUPER REDUCERILE CONTINUĂ ȘI DUPĂ BLACK FRIDAY: Intră AICI să găsești cele mai bune prețuri la ORICE îți dorești

De partea cealaltă, Ministrul Voiculescu spune că problemele sunt mult mai vechi.

”Nu știu dacă pot să tratez serios aceste afirmații în condițiile în care, cum spuneam, problemele nu sunt deloc noi. Există rapoarte de mulți, mulți ani. Problemele sunt aceleași. Dacă există un registru național, dacă există reguli clare, ar putea să le prezinte public.

Nu pot să-mi închipui că se sperie toată lumea pentru că Ministrul spune că organele trebuie alocate într-un mod transparent. Da, trebuie să ajungem în lumea civilizată, da, trebuie să evităm orice nerepectare a regulilor care poate duce la corupție sau la lucruri mai rele decât atât", a reacționat Voiculescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe