Rdicarea restricțiilor ar putea avea loc în următoarele săptămâni. Medicul Emilian Imbri: „Insist pe ideea de a continua să avem în minte să ne vaccinăm” (VIDEO)

Rdicarea restricțiilor ar putea avea loc în următoarele săptămâni. Medicul Emilian Imbri: Insist pe ideea de a continua să avem în minte să ne vaccinăm (VIDEO)
Foto: ASSMB

Medicul Emilian Imbri a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că nu va exista riscul ca spitalele să fie copleșite de pacienți infectați cu COVID-19 așa cum s-a întâmplat în valurile precedente. Acesta a avertizat că deși Omicron este mai puțin agresivă, cazurile grave se înregistrează în rândul populației nevaccinate:

Emilian Imbri, despre ridicarea restricțiilor COVID

„S-a constatat și vedeți că s-a explicat foarte clar că cine se internează…spitalele pentru COVID nu sunt la capacitate maximă, nu mai punem problema ce făceam în valul Delta, nici vorbă. Să eliberăm spitalele și să le umplem și pe acelea. Nu, e vorba despre spitalele care au fost pregătite să primească COVID au încă o capacitate mare să primească cazuri. Cazurile care se internează sunt cazuri destul de severe. 90% din ceea ce se internează nu sunt persoane vaccinate. Peste 90% ceea ce se întâmplă în terapie intensivă se întâmplă cu persoane nevaccinate. Insist pe ideea de a continua să avem în minte să ne vaccinăm. În toate țările din jurul nostru se ridică restricțiile pentru că forma pe care o dă Omicron este ușoară și dacă e tratată din timp nu se ajunge la cazuri grave. Cei care ajung în situații grave sunt nevaccinați. Ca atare se păstrează din loc în loc anumite restricții”, a explicat medicul Emilian Imbri.

Acesta a subliniat că și în România restricțiile ar urma să fie ridicate în următoarele săptămâni:

„Și la noi o să vedeți, poate în termen mai scurt decât prevedeau…să nu ne gândim la aprilie. Eu mă gândesc chiar la sfârșitul lui februarie, începutul lui martie când în mod oficial se vor ridica și la noi restricțiile. Neoficial 80% dintre cei care trebuiau să respecte restricțiile nu le respectau și era și o îngăduință din partea celor care trebuia să verifice”.

INSP: Majoritatea persoanelor decedate de COVID-19 au fost nevaccinate

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) precizează că în perioada 31 ianuarie – 6 februarie, 51,4% dintre cazurile de COVID-19 confirmate s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

În aceeaşi săptămână, 41,4% dintre cazuri au fost înregistrate în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova.

Dintre cei vaccinaţi anti-COVID care s-au îmbolnăvit, 43% erau fie imediat după imunizare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

În cursul zilei de joi, ultimul bilanț al pandemiei indică aproape 26.500 de infectări cu coronavirus și 139 de decese au fost raportate în ultima zi, arată datele oficiale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”