Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a folosit copii români într-un film despre pedofilie, fără să-i informeze pe părinți (VIDEO)

Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a folosit copii români într-un film despre pedofilie, fără să-i informeze pe părinți (VIDEO)
Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a folosit copii români într-un film despre pedofilie, fără să le spună părinților acestora care e subiectul peliculei. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Scandal de proporții în industria cinematografiei. Potrivit unei investigații realizate de jurnaliștii de la „Der Spiegel”, Ulrich Seidl, un binecunoscut regizor austriac, este acuzat că a folosit copii români într-un film despre pedofilie. Însă de departe cel mai grav lucru este faptul că regizorul nici măcar nu i-a informat pe părinți în ce anume constau rolurile pe care le-au jucat copiii lor.

Copii români ar fi fost exploatați în filmul unui regizor austriac

Investigația a fost realizată de o echipă de jurnaliști de la „Der Spiegel”, care a petrecut șase luni în țara noastră, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Aneta Sîngeorzan.

În această perioadă, ei au stat de vorbă cu zeci de copii și adulți din România, dar și cu membri ai echipei de producție a filmului, din Austria și Germania.

Cât despre problemele legate de producție, acestea se pare că au apărut încă din momentul în care nu le-a fost permis accesul la filmări părinților care și-au dorit să participe.

„În iarna lui 2018 – 2019 si în vara lui 2019, Ulrich Seidl, un cunoscut regizor de film austriac a venit în România să filmeze un film. Filmul se numește „Sparta”, este despre un antrenor de judo austriac care vine în Romania să antreneze copii și care-și descoperă tendițele pedofile.

Când regizorul a venit în România, nu le-a pomenit nicio secundă părinților copiilor non-actori că este vorba despre acest subiect. El le-a spus inițial că este un film cu fotbal, apoi cu judo. Nu le-a spus nicio secundă despre pedofilie. Copiii cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani au filmat diferite scene pentru care nu au fost pregătiți emoțional, fizic, scene care ilustrau subiectul filmului – pedofilia”, a explicat jurnalista Delia Marinescu.

În ce fel de scene au trebuit să joace copiii

Astfel, minorii au luat parte, fără consimțământul părinților, la scene cu tentă sexuală, care au implicat chiar și momente în care actorii erau surprinși fără haine.

„Într-una dintre scene, unul dintre copii, care avea la vârsta filmării 10 ani, a filmat la duș cu actorul principal. un actor cunoscut austriac. Era dezbrăcat. Copilul a descris că actorul era dezbrăcat complet și se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să se dezbrace”, a mai spus Marinescu.

O altă scenă șocantă îl are protagonist pe actorul minor, alături de un coleg de platou, care interpretează rolul unui dependent de alcool.

„De asemenea, același copil, într-o altă scenă, a fost forțat să bea dintr-un pahar în care el știa că este apă, însă nu a vrut să bea pentru că se gândea că publicul o să vadă un copil care bea alcool

Regizorul a insistat să bea și atât el, cât și alți oameni care au fost prezenți la scenă, non-actori și oameni din echipă, spun că regizorul a insistat să bea copilul până acesta a început să plângă. Când a început să plângă, regizorul a oprit scena”, a mai afirmat jurnalista Delia Marinescu.

Cum răspund la acuzații avocații regizorului Ulrich Seidl

În replică, avocații regizorului susțin că acuzațiile sunt nefondate, iar membri ai echipei de filmare afirmă că lucrurile s-au petrecut cu totul altfel.

Potrivit acestora, părinții actorilor minori știau care este tema filmului. Proiecția va avea premiera pe 9 septembrie, la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

Urmăriți B1TV.ro și pe