Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu, impuse de către DSP București

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu, impuse de către DSP București

DSP București a schimbat modul de testare pentru COVID-19, la domiciliu, al pacienților simptomatici care solicită analiza. Începând din data de marți, 2 noiembrie, bucureștenii care prezintă simptome specifice se pot programa și online pentru testare.

Decizia Direcției de Sănătate Publică de a modifica modul în care se fac programările a venit pe fondul numărului foarte mare de cereri înregistrate la nivelul Municipiului București, cărora Serviciul de Ambulanță nu le mai face față.

Noi reguli pentru testare de COVID-19 la domiciliu, impuse de DSP București

DSP București pune la dispoziția bucureștenilor un nou mod de a solicita testarea la domiciliu. Astfel, cetățenii care prezintă simptome specifice bolii și care doresc să se testeze la domiciliu, au la dispoziție un formular online pe care îl pot completa.

„Prezentul formular este pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate a Publică a Municipiului București, în vederea asigurării posibilității persoanelor interesate de a solicita online efectuarea, la domiciliu, a unui test pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, pe raza Municipiului București.

Datele cu caracter personal solicitate în formular sunt prelucrate de personalul anume desemnat din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București în vederea soluționării solicitării dumneavoastră”, informează DSP București.

DSP București, formular online pentru testarea la domiciliu

Direcția de Sănătate Publică București a ținut să precizeze că testarea la domiciliu se adresează exclusiv persoanelor care prezintă simptoame specifice de COVID-19, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Astfel, oamenii care prezintă simptome au la dispoziție acest formular online, pe care trebuie să îl completeze cu:

  • Numele și prenumele persoanei care va fi testată
  • Adresa de e-mail (pentru confirmare)
  • CNP-ul persoanei testate
  • Telefonul de contact
  • Adresa la care se efectuează testarea
  • Sectorul
  • Simptomele pe care persoana respectivă le prezintă: Febra; Tuse; Scurtarea respirației; Lipsa gustului si al mirosului.

Formularul online pentru testarea la domiciliu, pentru COVID-19, emis de DPS poate fi găsit și completat aici!

Pe lângă formularul online, DSP București pune la dispoziție încă două modalități de solicitare a testării la domiciliu: pe de-o parte, numărul unic deurgență 112, iar pe de altă parte 021/9462 Call centerul DSP pentru astfel de solicitări.

programare online pentru testare la domiciliu
DSP București pune la dispoziției un formular online pentru colicitarea testării la domiciliu pentru COVID-19 / Foto: captură DSP București
Urmăriți B1TV.ro și pe