Restaurante McDonalds şi KFC din București, închise temporar. Horia Constantinescu (ANPC): Clienții primeau produse cu un gramaj mai mic decât era trecut în meniu (VIDEO)

Restaurante McDonalds şi KFC din București, închise temporar. Horia Constantinescu (ANPC): Clienții primeau produse cu un gramaj mai mic decât era trecut în meniu (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Inspectorii ANPC au închis pentru 30 de zile restaurantele fast-food McDonalds şi KFC din Piața Romană, București, după ce, în timpul unor controale, au constatat mai multe nereguli. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Dan Gabor, că una dintre problemele identificare a fost aceea că oamenii primeau produse mai mici decât era trecut în meniu.

Neregulile găsite de ANPC la restaurantele McDonalds şi KFC din Piața Romană

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a dat amenzi contravenționale de 15.000 de lei și a dispus închiderea pentru 30 de zile a celor două restaurante, perioadă în care acestea trebuie să remedieze deficiențele constatate.

Ce nereguli au găsit inspectorii:

  • neconcordanțe în defavoarea consumatorilor în ce privește gramajul porțiilor de cartofi prăjiți
  • diferențe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare
  • lipsa mențiunii asupra ingredientelor cu potențial alergen
  • folosirea unor agregate frigorifice cu acumulări de impurități, resturi alimentare, praf

Președintele ANPC, despre controalele făcute la restaurantele McDonalds şi KFC

„Cantitatea pusă la dispoziția clienților era cu totul alta față de ce era prezentat ca fiind în regulă. Marea majoritate a produselor era servite cu un gramaj mult mai mic decât ce era prezentat în meniul consumatorilor. Verificările s-au făcut prin sondaj pentru mai multe produse din fiecare tip, toate erau mai mici decât era trecut în meniu, fapt ce a dus la sancționarea operatorilor economici și stabilită clar măsura că nu se poate continua așa.

Am verfiicat două (restaurante) într-o zonă aglomerată. Nu aveam capacitatea în acest moment de a intra în mai multe restaurante ale acelorași lanțuri, că marea majoritate a colegilor sunt încă în comandamentul de iarnă și se termină undeva în 15 ianuarie. Dar sperăm ca acest avertisment, acest cartonaș galben să producă efecte în întregul lanț de restaurante ale fiecăruia dintre operatorii economici. Vom reveni să vedem dacă măsura e respectată”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, pentru B1 TV.

Amintim că ANPC a închis și mai multe restaurante din Poiana Brașov, chiar înainte de Revelion, iar înainte de Crăciun a făcut controale la operatorii economici de pe Valea Prahovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo