Mesele îmbelșugate au devenit sinonime cu Crăciunul pentru mulți români, iar gospodinele se întrec în rețete care mai de care. Acestea fiind spuse, chef Florin Dumitrescu a prezentat o rețetă proprie de salată de boeuf, transmite Playtech.ro.
Cât despre modul de preparare, pulpa de vită trebuie pusă întreagă la fiert într-o oală cu apă sărată. Odată ce carnea este fiartă, trebuie adăugate întregi și legumele. Totuși, dacă ați adăugat mai întâi legumele, carnea poate fi adăugată și după.
După ce se fierb legumele, se lasă la răcit și se taie în cuburi de dimensiuni similare. Apoi se pregătește maioneza din două ouă și se lasă la rece până se finalizează rețeta.
Carnea se taie cubulețe, dar, atenție, trebuie tăiată la aceeași dimensiune cu legumele.
Unul dintre trucurile îndrăgitului chef pentru rețeta de salată de boeuf este acela că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, ceea ce îi conferă preparatului o savoare acrișoară.
Un alt sfat important de la Florin Dumitrescu este că legumele și carnea trebuie să fie reci în momentul în care sunt amestecate cu maioneza. Altfel, compoziția se va înmuia și se va strica.
Ingredientele trebuie să fie fierte în apă sărată și combinate cu apă rece.