Româncă dată dispărută după cutremurul din Noua Zeelandă

Româncă dată dispărută după cutremurul din Noua Zeelandă
Foto: evz.ro

O româncă a fost dată dispărută în urma cutremurului de marți din Noua Zeelandă, a declarat pentru Radio Romania Emanuel Crainic, paroh al unei biserici din oraşul Christchurch. Femeia lucra ca profesoară de engleză în una dintre cladirile prăbușite.

„Din păcate, avem o persoană care este dată dispărută din comunitatea românească, o doamnă profesoară de engleză care era la datorie în clădirea CTV şi este dată dispărută şi nădăjduim să fie în regulă, că încă se mai scot supravieţuitori de sub dărâmături, dar nu ştim la ora actuală”, a declarat Emanul Crainic pentru sursa citată.

Potrivit declarațiilor parohului, femeia dispărută se numește Lia Harca, autoritățile începând căutările în urma apelului făcut de către fiul și soțul acesteia.


Sursă foto: kingseducation.co.nz

Echipele de salvare continuă căutările, pana la acest moment fiind înregistraţi 75 de morţi, în timp ce 300 de persoane au fost date dispărute.

Seismul cu magnitudinea de 7.3 pe scara Richter avut loc marți, la ora locală 12.51, la aproximativ 5 kilometri de Christchurch și la o adâncime de 4 kilometri, după ce un alt cutremur a afectat orașul în urmă cu cinci luni. Pagubele materiale provocate de seism se ridică la aproape 12 milioane de dolari.