România va cumpăra submarine și elicoptere franceze. Ce a spus Vasile Dîncu (MApN)

România va cumpăra submarine și elicoptere franceze. Ce a spus Vasile Dîncu (MApN)
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a precizat că planul de achiziție al Armatei Române cuprinde submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, potrivit Actualno preluată de Rador, transmite G4Media.ro.

Vasile Dîncu (MApN), precizări despre achiziția de submarine și elicoptere franceze

Oficialul spune că el și omologul său francez au semnat o scrisoare de intenție în acest sens.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a declarat Vasile Dîncu.

El a menționat că lucrează la un proiect de lege care să introducă termene mai scurte pentru procedurile de achiziții publice în sectorul apărării. Pe de altă parte, potrivit ministrului, timpul de așteptare în cazul achizițiilor militare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina.

Franța este națiunea-cadru a Grupului de Luptă NATO din România, acolo unde a adus aproape o mie de soldați, dar și sistemul antiaerian Mamba.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit