Rromii din Sibiu fac plângere la Guiness Book, pentru că nu pot intra în Cartea Recordurilor cu o mâncare tradițională

Rromii din Sibiu fac plângere la Guiness Book, pentru că nu pot intra în Cartea Recordurilor cu o mâncare tradițională
Foto: adevarul.ro

La începutul acestui an, rromii din Sibiu au gătit o tonă de șahaimas, mâncare tradițională țigănească, într-o tentativă de a intra în Cartea Recordurilor.

Recordul lor nu a fost, însă, omologat, deoarece nu există o categorie de “mâncare țigănească” în Cartea Recordurilor. Cel mult, tentativa ar fi putut fi încadatră la categoria “tocană”, caz în care rromii ar fi trebuit să gătească trei tone de șahaimas pentru a doborî actualul record, relatează Adevărul.

De două luni, rromii fac demersuri pentru a pregăti trei tone de șahaimas. Dar acum, au primit un nou răspuns din partea oficialilor de la Guiness Book, prin care li s-a spus că mancarea lor poate fi considerată supă vegetală. Recordul pe care ar trebui să îl doboare la această categorie este de 29 de tone.

Lucrul acesta i-a supărat pe rromii din Sibiu, care considerăcă sunt discriminați și că în niciun caz șahmaisul nu poate fi considerat supă. În plus, el doresc să își promoveze mâncarea tradițională prin intermediul Cărții Recordurilor.

Liderii comunității rrome din Sibiu au promis că vor merge ei înșiși la sediul Guinness Book, pentru a își căuta dreptatea. Ei au luat legătura și cu liderii rromi din Anglia, care le-au promis tot sprijinul în acest demers.

Șahaimasul se perpară folosind orez, slănină afumată și “condimente speciale,” a povestit Dorin Cioabă, prințul rromilor de la Sibiu.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)